Friday, 20 April 2012

SAPA YANG PATUT SENTAP SEKARANG NI???!

Salam Satu Malaysia..hokey-Hokey..sdh lama jugak tak update belog ni..bukan ape dok bz manjang..hari ni Alahamdulilah ade kesempatan masa untuk update belog....

Cerita-nye bermula semalam..hokey..just want u'll think lah kan if korang punya 'Bekas kekasih' berchating dekat FB dgn korang then dye ada mantion pasal kawen,tu dah satu hal yang satu hal lagik dye kata nak kawen dgn kita,pown satu hal dan bila dye kata'kalau aku serius nk kawen dgn kau macam mana??'
Dan apakah perasaan korang time tu??mesti rasa nak mara pown ade,suke pown ade dan macam2 lagik kan??kan??kan???hokey tu da satu hal lah yang membuatkan pale hootak aku pening..sebab bila aku tny balik 'kau nie betol ker dan dye kata kalau aku serius nk kawen dgn kau macma mana??'
hokey aku tny balik 'kalo setakat kawen semua org boley tapi kalau aku nak nikah dgn kau,kau nak ke??"
Dan dye pown cakap 'NAK"!
hokey bab-bab kawen ni aku sentive sikit sebab musababnya is heheh adalah ken..takkan hal kuarge nk citer yer dak??!
Hokey cukup untuk cerita semalam..

Dan hari ini yeah...
agak lambat sikit si dye berchatting dgn aku...
ermmm...
tetiba mantion lagik pasal kawen..hokey dye kate..hokey aku ade bg tau pasal plan aku nk holiday..
then dye macam nk foloow or just main-main aku pown tak tahu lah...
~itu awal-awal lah..
dan Tetibe dye cakap 'Nanty kalau aku kawen jgn lupa datang'!!
Hokey motif???
saje je nk sakit kan hati orang or what???
Hokey itu dah satu hal lah ken dan bila aku cakap aku nak sentap dye boley bantai cakap..
'xyah nk sentap sgt la kao'....
Sekarang aku tgk ayat dye yg lebey sentap dari aku...
Dan sepatutnya sapa yg patut sentap sekarang nie pown aku tak tau doe...
As a Women mesty korang rasa aku yang patut sentap ken??ken??
Tapi aku memikirkan dye dah jadik kawan aku-lah,aku tak nak sentap pasal menda yg bodoh nie....
Aku mengaku yang aku memang mengharapkan dye sebab haha adelah sebabnye...
Tapi erm..ntah lah..aku cume berdoa JIKA DYE ADALAH JODOH AKU,AKU HARAP ALLAH PERMUDAHKAN JALAN KAMI,DAN JIKA DYE BUKAN JODOH AKU,AKU HARAP ALLAH DAPAT MEMBUANG PERASAAN MARAH,BENCI INI DARI DALAM DIRI AKU...






















Wednesday, 4 April 2012

mudahnya tersentap!!!

Salam 1 Malaysia kepada sesiapa yg tersinggah dekat blog haku ini....
Okey hari ini aku rase yang diri aku mudah tersentap
kadang-kadang kawan aku cakap benda yang selalu-selalu buadd aku gelak pon aku boley tersentap
..bukan hari ini  jer tapi dah beberapa minggu macam nie,
aku pown tak pasti tentang diri aku ini.....
biler aku fikir-fikir balik ade kaitan ke dengan Hamba Allah nie...
tapi aku baikan jer sebab aku tau dye takkan buadd aku rase macam tuh..tapi tapi bila saat aku ber-sms or keluar dengan dye...dan if dye akan mantion tentang mana-mana perempuan mesti perasaan mudah sentap aku datang tanpa diundang!!Hokey aku memang tak suka bila perasaan ini ada dalam diri aku sebab musababnya ialah..aku taknak perhubungan aku dengan dye sebagai kawan baik terjejas..Tapi perasaan itu still ada dalam diri aku...owh tidak!!!adakah aku cemburu???Owhman!!benci lah perasaan macam nie.....
Kalau betol aku sayang dekat dye,aku harap Tuhan beri jalan untuk aku menjauhkan diri daripadanya sebab aku tak nak kisah silam menghantui hidup aku...aku hanya nk fokuskan hidup aku untuk mr.A jer...Even setiap waktu aku ber-sms dengan dye hati dan pereasaan aku hanya nak dye dalam hidup aku...Tapi aku melepaskan perasaan itu untuk kebahagiaan dye..kenapa mesti perasaan itu ada pada aku......
aku mesti kane tahu yang dye bukan jodoh yang baek untuk aku...Ya Allah kau peliharalah perasaan sayang aku padanya sebagai sahabat dan bukan sebagai kkasih kerana aku tidak mahu dye menangis kerana aku....
ok aku harap dye dah tak bagi kata-kata harapan atau kata-kata yang membuatkan aku mempunyai perasaan yang susah untuk dibahasakan.....
Dan aku harap perasaan ini akan hilang dalam diri aku......