Tuesday, 31 January 2012

Pertanyaan Hati.....

Terbayang wajah mu
Takkala ku duduk keseorangan
Bertemankan bunyian angin sang malam
Terdetik persoalan dihati
'Apakah kabar mu??
Apakah cerita baru mu??
Lantas fikiran menjawab bahawa
si dye sentiasa dalam keadaan baik.
Tiada cerita lain selain kamu
Sentiasa Merindui dan teringat akan-Nya

Hati bertanya kembali
Adakah dapat aku mendengar
Gelak tawa-Nya??
Adakah dapat aku melihat lagi
Senyuman terukir di raut wajah-Nya??
Lalu mulut dan mata berkata tanpa ketakutan
Jika diizinkan Tuhan kau akan
Kembali mendengar gelak tawa-Nya
Dan jika itu rezeki kamu
Maka akan sentiasa engkau
Melihat senyuman-Nya

Hati bertanya lagi
Adakah aku masih bisa
mendengar alunan suaraNya??
Bisakah aku untuk sentiasa
Meneliti setiap bebelan-Nya
Maka telinga menyapa dengan
Penuh keyakinan
Denhan kekuasaan allah
Jika Allah mengizinkan
Makaitu adalah milik kamu.

Lantas lubuk hati paling dalam berdoa
Jika diberi kesempatan
Izinkan aku tuk mencintai-Nya
Hingga ke akhir hayat ku dan
Jika dye bukan milik ke maka
Izinkanlah aku tuk mengingati-Nya
Hingga ke akhir nafas ku ini....

Friday, 20 January 2012

Selamat Tinggal + Happy Chinese New Year...........................

Assalamualaikum....................

Hokey perasaan gumbira mendatang hape bila aku d'perintahkan oleh majikan tuk bercoti selama seminggu...uhukk2......
kepada yg yg cuti tuk 2 or 3 day's tu jgn jeles eak..hahahha....xpe2 Hari raya nanty korang balun la cuti 2 or 3 minggu..hahahaha
di kesempatan ini nk wiss Happy Chinese New Year to my BFF,my boss also to all my friend!
hokey nanty i datang u'll pny rumah jgn lupa ang poa hokey...heheheh...sy budak bawah umur la auntie and belum kawen lagi...lalalalal.......
Hope this year boley majukan business,bykkan duit,and hape2 selalu ye tuk yg celeb raye ni....

ha nah i bg u'll seekor Dragon....
hokey stop tuk raye cina tuh eak.....

Now rase kesedihan melanda apabila aku terpaksa tinggalkan segala kesayangan haku tuk seminggu nie...aduh2.......
sedey nie.....
aku terpaksa mengucapkan selamat tinggal kpd mr.Acer yg selalu menemani haku biler buadd ker+time bosan2......
Kepada Lappy yg kiut miut like *&^%$@ itik
kepada mesin potostat yg besar gedabak
kepada radio yg sekian alam nk d'tamatkan riwayatnye
dan kepada barang paling haku sayang is..........
yes!!tepon nie hah....
dan mendaalah nie akan berbunyi tanpa henti coz xde sape nk jawab..lalalalla...
xpe korang sume haku akan kembali biler majikan memerlukan haku...
dan haku akan kembali berkhidmat....wah gitu...
selamat tinggal korang sume ye......

Dan...dan...dan xlupa buadd buah hati tersayang...kahkahakah...
my mr.A Gong Xi Fa Cai ya......
duk shopping2 jgn lupe kami disini 
dok mkn2 limau ingat2 ler jgn smp sakit pewot
dan dok kutip2 ang poa hehehhe share2 lah yer....
huhuhuhuhuhuhuhu
Happy Chinese New Year sayang...hak!!!
dah korg jgn nk dok pelik eak coz dye celeb Chinese New Year..lalalala.....
Hope perjalanan pergi balik selamat lah yer..hahah.
ok tuk korang yg len if nk blk kg or nk dok p holiday drive leklok ha ingatlah org yg tersayang yer.....
if xhingat gak ingat lah diri sendiri..hahahah
apa pown Happy Chinese New Year
and Happy Holiday...............






Monday, 9 January 2012

Tulisan Hodoh tapi...................

Salam...Selamat Tahun Baru tuk korang sume..haha
da seminggu rase xhupdate blog nie..hehehe
bkn hape dok menulis skunk nie...
Tulis hape??dan hape kaitan nan gamba tu..
ha tu lah dye.....
duk tulis puisi la katenye....
xcaye??tny hati aku....100% dari hati..aku luahkan at kertas yg..........
dulunya chantek tp setelah itu buruk atas sebab2 musabab yg tertentu....
hahahaha korang tgk pon da tau kan nape kertas tu buruk..hahahah
tgk lah tulisan aku tu...dari Tadika till now tulisan cm cacing kerawet..huahuahua..
ok now aku nk share ler at korang hape yg aku tulis kan.....
Act nk bg at seseorang tu...tp xtau ler biler dpt siapkan lagi...nie je yg termampu buat masa 1 minggu nie..lame giler kan....ayat pendek tp lame bkn main lagi..hahaha

" Termenung dalam gelisah
Ku dakap potrat CINTA ini
HATI bagai di hiris sembilu
Disaat aku terpaksa
Melepaskan mu......
Ku genggam erat tangan mu

Di saat ku keseorangan
Wajah mu terbayang difikiran
adakah CINTA ini masih kuat untuk mu??

Di saat aku keseorangan 
Segala memory tentang kita
Berlegar2 di minda ku....
Adakah aku MERINDUI mu??

Kini aku hanya ingin kau tahu
Diri ku disini menanti diri mu
Mesti ku harus menanti mu
Hingga hujung nafas ku...
Dan aku berharap CINTA ini 
Akan abadi untuk selamanya.......

Sekiranya engkau bukan untuk aku di dunia ini
izinkan aku tuk mengucakpan
SELAMAT TINGGAL untuk selamanya
aku tidak mahu
Mengkucar-kacirkan KEBAHAGIAAN 
yang telah terbina untuk kau tanpa aku..."

hah itu lah coretan hati aku bila melihat org yg aku sayang dok happy2 jer kan......harap kegembiraan itu akan selalu bersama-nya...huh!!
1 minggu dok menulis menda nie...mkn pon tambah selera so aku ade g timbag dan amin berat bertambah 5 KG!!yahoooooo...