Saturday, 31 December 2011

Happy New Year

Salam jumpa lagi kita di akhir tahun 2011...
rasa sayu+sedih+gembira tuk tinggalkan bulan and tahun nie....
byk benada yg terjadi dlm tahun nie...
aku harap tahun 2012 akan lebih baik dari tahun 2011....

Aku nk ucapkan SELAMAT TAHUN BARU tuik family,kawan2 dan semua yg knal aku.....
semoga tahun dpn membawa seribu erti dari tahun ini.....
kepada yg nk g countdown mlm nie hati2 memandu oueky....
yg berkapel hati2 kowt2 at sebelah ade tok jais,..hukhukhuk
kepada diri aku sendiri
selamat tahun baru'
harap2 tahun 2012 berjalan dgn lancar dan byk kumpul kan memory tuk masa tua nanty...amin...

Friday, 23 December 2011

Sakit bertandang lagi....

Salam Jumpe lagi di blog yg serabot ini.....
pae kabar korang sume??amin sehat lah ye hendaknye....
Oueky today............eh eh eh bkn today but this week
aku xsehat da satu hall then mak cik aku pown sakit da 2 hal...hal paling teruk is my mum kne jaga 2orang yg penting dalam satu mase..ish2....
kesian mak aku.....
patoto aku yg jaga dye and mak cik aku nie terblk pulok beliau yg kne jaga aku nan mak cik aku....
tp ape ley wat kan aku da sakit.....
bg korang maybe teruk kan aku nie..ner xnya mak yg kne jaga aku...
tp teruk lagi sakit aku..hah!!pap isnin ptg blk kerja kne hujan...
ala omentik nyer then mlm kawan aku mintak tolong bank in duit...
dgn baik hati berbesar tapak tangan aku pi lah tolong...KAWAN kan....
mlm tu pown kne ujun....sebenarnya bkn time tu jer da dari minggu2 lepas pun da kne ujan tp aku sombong dan angkuh sgt ceritanye kne ujan pown masih degil  xmo amik vitamin kan padah kau degil Adah kan skunk da demam + selsema+batuk +sengal2.....tp ape ley buadd dari aku ikotkan kehendak sakit tu makin parah kan bek aku lawan....dan hasilnye sehingga saat ini still xok lagi...aduh.....
seb bek Malaysia turun hujna xturun salji,if turun salji kempunan lah nk dok men salji kan....
hahahahahhahahaha
ok stop citer pasal salji...teruskan dgn kesakitan aku......isin kene ujan..selasa mlm abu jeng...jeng.....jeng......
mlm tetibe aku rase sakit dada yg teramat sakit.....sebeb last aku rase sakit at dada tu puwn da berlalu pergi selama 6 bulan....lagi parah kowt time tu aku at umah sorang2 coz mak aku g Terengganu..adeh....
mlm tu mmg sakit sgt2.......smp aku xtau nk habaq at mak aku cm ner..takot dye ssh hati...then biler dye tgk muka aku pucat semcm org *&%^ dye tny..aku diam jer xnk bg tau...tp makin sakit lak kan....so aku pi dapur minum 100plus...ok da lega sikit but after 2 or 3 hours letter mak ai sakit tu datang lagi...kali ni lagi teruk coz aku stop bernafas lebih kurang 10 minit..kau bayangkan..mmg perit.....after tue aku baru bg tau makn aku...mak aku pown cemas sgt2..ner xnya anak dye aku sorang jer kang papehal bapak aku slhkan dye lakkan???ok then mak aku sapu minyak angin....dye tny nk pi klinik or not tp aku ckp xyah ah coz mak aku kne jaga mak cik aku yg dah 3 minggu xsehat...then mak aku diam jer......

Malam tu ade gak mak aku cll bapak aku,
bapak aku ckp if sesak nafas ag sekali terus g GH..
bayangkan nk pi GH tu...serammmmmmm nie....cukop lah sekali aku pny pengalaman duk GH 1h1M.....
mmg xbest cm haremmm jer layanan nye...ish2...lambat 1 minit aku boley K.O dulu..ish2.......
tp mak aku ckp ha yelah...dlm hati mak aku (nk ke anknye nk pi GH) hehehehe


So after beberapa hari dada aku makin sehat da xde rase sakit lagi.....

P/S:if da ade tanda2 nk demam tu lebih baeek korang terus g klinik oueky jgn jadik cm aku yg degil sgt2 nie.....
Moral of the story..hargailah mereka yg sayang akakn kita sementara mereka still ade di sebelah kite coz when dorang da xde dan kita tidak pernah nk hargai so jgn lah kita nk menyesal......
=lihatlah betapabesar pengorbanan seorang IBU dan KAKAK.......

Tuesday, 20 December 2011

LOVE YOU

Mencintai seseorang bukanlah apa-apa
Dicintai seseorang adalah sesuatu
Dicintai oleh orang yang kau cintai sangatlah berarti

Tapi dicintai Sang Pencipta adalah Segalanya.

Aku cinta padamu
Tiga kata yang terucap
Tiga detik untuk menyatakan
Tiga menit untuk menjelaskan
Tiga jam untuk menunjukkan
Tapi untuk membuktikan
Akan kuberikan waktu seumur hidupku

Cintamu adalah keindahan
Memandangmu selalu tak membuatku jemu
Cintamu adalah nafasku
Denganmu aku ingin hidup seribu tahun lagi
Cintamu membuat hidupku sempurna

Aku tahu ini takdir Tuhan
Kamu diciptakan hanya untukku
Kamu takkan bisa lari dariku
Karena akulah cintamu

Tak ada yang salah
Karena semua itu benar adanya
Ya… benar karena aku mencintaimu
Bahwa aku tergila-gila padamu
Dan aku tak mau kehilanganmu

Friday, 16 December 2011

Keliru tahap xtahu

Salam Jumpe lagi di ruang ini....
meyh rapat2 abg2 and kakak2..adk2 mak cik2 and pak cik2...
(ade ker?)


Oueky today my HOOTak sgt lah fenin memikirkan ape yg harus aku pilih..
ha?!pilih ape??
huhuhuhuhuhuhu
nie hah dye....now at cinema kan ade ke keluar 3 story..
Alvin and The cipmunks,M:I:Gost Protocol ang Songlap.....
huh!fenin kapla sy..dik fikir namer satu story yg nk d'layan kan terlebih dahulu...
if ikot aku pny NAFSU mmg lah nk tgk citer carrtttttooon tu dulu..hehehe.....
aku ade mase 1 hari 1 mlm jer boley kew habiskan 3 cerita nie??
hahahahah Adah USAHA TANGGA KEJAYAAN..ahaks!!
YES!pasti boley kan????
tapi.....tapi......tapi......
mcm xbest jer nk pi tgk sorang2kan??adeh!!!satu hal lagi nie
xpe2......Adah!!kau kene BERANI.pogi jer sendiri..hahah
terbaekk pogi sendiri..untung2 ley dpt PAKWE baru..kahkahkah....
(ngade2....sgt lah aku nie kan???)
oueky oueky ha tu awk tu yg tgk2 tu ha jum lah sy belanje tiket tgk wayang ngan saya.jum2??
alah awk nie jgn lah malu2 jum2??
silap hari kene pelempang kang Adah oi....

ha lai2 aku nk tunjuk carta citer yg aku nk tgk nie hah

1st Keinginan sgt2 citer nie..huhuhuhu
2nd citer nie huhuhuhuhu
and last citer nie..hahah oueky x??huhuhu
oueky fine segala story ni aku nk tgk on this weekend!
ade sesape yg tahan or sanggop call me at 03-3371 2222....
ckp nan sarjen misai oueky??!
huhuhu gurau jer..
just call me ao sms me.....
no yg tidak dikenali tidak akan dilayan sama sekali..huahuahua....

Wednesday, 14 December 2011

Kesangapan melanda diri!!

Salam!Jumpe lagi kiter weyh..
meyh sini rerapat if nk bace sile kan if xnk tu dpn tu ade pintu..hheheh
oueky!today nk story pasal ape yg akan keluar esok at cinema....
ha tu yg at atas tu...
citer Alvin And The Chipmunks...
yes!!KESANGAPAN kau nk tgk citer nie skunk....
nape??coz sore katoon uh kiut sgt2...hahahah..
disebabkan citer ni kuar esok ade lah point2 aku nk calling2 membe2 aku yg teramat aku windu tu..huhuhu..tp bkn nk ajak dorang pown heheh da janji dgn ank buah aku nk tgk citer nie
abis ler aku koyak la bln nie..uhuk2!!
Ape-ape pown harap2 this weekend dpt ler kuar cuci-cuci mate setelah beberapa bulan aku xkuar g jenjalan..huhuhu

Mood:tak sabar nk tgk citer nie....

Saturday, 10 December 2011

kerja aku d'hargai...huhu

Salam....
Jumpa lagi d'blog ini.....
hah!!ape story today??
oueky meyh dok rapat2 mak cik2 dan pak cik2
abg2 ensem dan kakak2 shantek...
hahahaha

Today aku telah d'beri pujian oleh my en.Boss
why??
hehehe.he told me that
aku pny prestasi kerja untuk 3 bln nie sgt2 memBAGUSkan ini company...
hahahahahah
agak teruja+terbangga+terperasan lah kan...padahal dok 09 jer at ofices tu...
hahahahah.....
dgn sekian alam dye telah memberi RM300.00 sebagai ganjaran...
nape cikit??hukhuk..kire untung ler dapat
coz en.Boss aku nie kedek nak *(&^%$ cm aku gak..hahaha
tuk membuktikan yg aku kerja bagus meyh aku kasi tunjuk LOVE LETTER dari en.Boss aku
ha kan??btol aku story nie....
amin xsia2 aku kerja tunggang langgang finally kerja aku d'hargai oleh my boss..
hukhk=ukhuk
niat d'hati duit uh o lanje my mr.a tgk wayang tp hukhukhuk if dye xbz dan ntah ler biler....hahahah
abaikan lah..xkan nye dye nk teman aku kan....
oueky smp sini dulu....
just nk share jer ni pown...

P/S:1:kerja lah dgn ikhlas if korang nk kerja korang d'hargai
2:jgn mengharapkan balasan dlm melalukan sesuatu menda
3:miss so much my mr.A...

Friday, 9 December 2011

need u now!!!

Salam jumpe lagi d blog aku ini..

uhuk2!!

ok I tau yg u akan bace story nie but when??I dont know coz u terbz ssgt kan when u da start kerja at new place..hahahah
now want to inform u that 
since u not work at here i really2 TIRED!!!u know...
arggg!nk tau nape??ok...
1:i kene take  photo tuk 1 hari..(ok..boley d'maafkan lagi..)
2: i kene tutup lampu and segala bagai suis at ofice nie(mmg mencabar)
3:kene blk lambat sgt on monday
4:penat yg melampai coz last2 time kne upload photo in abg kacak dpn nie
5:kne print photo's..arggg....
dan after u bla cm hampas je la call xhenti2 dari kastemer la kan....
u think what should i do???
follow u berenti kerja??or stay at sini???
owh skunk hati i menjerit....
mr.A i need u now to help me beb...
not me only beb all staff need u now..arggg
!!
pls come back beb....
moral of the story:sayang i need u for all my life not only for work darling..

Tuesday, 6 December 2011

TIRED!!!

Salam to all blogger and sume membe2 yg terbace and tersinggah at blog ini...
Uhuk!!
Oueky nampak x gambar at atas nie???
ha itu lah story dye....
aku penat tuk hari semalam....
mule2 padah hari sabtu aku PONTENG kerja gara2 nk p shopping....
kedua padah sebab salah satu ofice mate aku da benti kerja....
argg!!mmg parah kepenatan aku smlm.......
selalu aku blk kerja kol 18:00PM 
but smlm...mak ai...OTW blk mak aku call 10x nape xsmp2 umah ag...
Kuar ofice dekat2 kol 19:00PM boley....
Sebab musababnye is aku kne tutup segala pintu dan segala lampu yg ado di ofices aku...
maner xnye da lah Boss aku xdtg...(dye ponteng gak uh)
pas uh terpaksa tunggu pengarang jantung buah tembikai aku tue
siapkan kerja...ape pny kawan lah buadd kerja lambat giler....
da la aku pnt seharian(tpdok09jer)
hahaha...siyes penat....menda yg aku xsuke buadd now aku kne buadd..nk tau x hape kejadah menda yg aku kne wat..ish2!! maybe bg korang senang tp aku xsuke buadd
is..........Print After Repair Photo(kereta)
yelah sebelum nie ade org yg print but dye benti kerja now aku yg kne buadd....
hahahahah...mcm good2 jer.......
hati menjerikt...
"Boss copat ler carik new staff aku da xtahan da nie"
ha kau...sgt bgs ofice mate aku tu kan...awl2 da bla...bkn nk ajak aku sekali benti kerja...
ayo-yo yo.....
tp xpe lahkan demi sesuap nasik ape pown aku redah jer...tp pnt nye jgn ckp ah...
hope hari nie boley blk copat...den nk tgk NADA CINTA ni boss....
ahahahaha.....
moral of the story is....
lakukan kerja dgn ikhlas....
P/S:to Mr:A byk syok ah bla cm tu jer meninggalkan kerja yg *&^$%( at aku..ahaks!!

Friday, 2 December 2011

Nafsu Makan yg Melampau hari nie..

Ape Motif gamba di'atas??
meyh dok dpn kekasih memaseng dok bace ape story...


Salam jumpe lagi d’blog ini

Today nk story about NAFSU MAKAN YG MEMBUAK2.....
Ngam2 jam at dinding opis tue kol 13:00
Aku pown cm bese lah dok membz-kan diri aku...
Ape lagi aku dok diam2 dekat sudut pandang yg good2
Tuk amik feel mkn yg enak sambil d’temani abg HENSEM
Yg HENSEM lah....lantas membuka bekal yg mak aku masak pagi td..
Dok sedap2 mencekik tetibe phone MURAH aku berbunyi....
(lagunkjiwangjer)hahaha

Tup!!hilang mood mkn aku...
Arggg!!!tetibe ku tgk...
ALAMAK!!nape dye day g bg msg...
Dgn muke bongkak dan angkuhnye aku
Membace msg yg tersend at phone aku tu...
Kawan sy ajak g makan ler...
Lantas dgn pantas dan tuntas aku habiskan segala makanan yg duk aku mencekik td...huhu
Pastas xpantas lah kan 6minit jer habis sume....
Tup!!tap!!tup!!tap!!
Jam MAHAL lagi CUN nie menunjukan kol 13:30
Pap!!aku pny phone munyik lagi....
Kawan sy ckp’aku ade kat depan nie copat turun’
Hahaha...lansat aku ambil dompet aku yg da ketinggalan zaman dan phone....
Jln pny jln p mkn at Jusco BBK jer..hahaha
Oueky lah tu.....
Jalan-jalan sambil perah HOOTAK nk mkn hape nie...
Pap!!dpt da..aku ckp nk mkn nasik ayam...huhuhu
Dgn laju aku berlari ke kedai nasik ayam tu..heheh...
Seat fuul lakkan...
Adeh!!!sedey btol coz da lame xmkn at situ....
Lepas mkn tu dok
Jalan-jalan jalan-jalan cari
Lagi makanan hahahah
Kali nie aku yg mintak lagi..huhuhu
Ice-Cream!!huhuhuhu
Padahal selalu mkn pown tp dok kelentong aku ckp
Da lame xmkn nie..hahaha
So dok pi beratur nk mkn Ice-Cream pny pasal...
Alahai RM20.00 jer..lalala
Sambung mkn dlm lif..hahaha..
Nek pening lalat aku dibuadd nye...
Tp sedap lakan...hehehe
Smp opis aku punch card
Hahahaha.....pewot aku SENAK giler...
Sebab terlebey mkn...hahaha beat x??
Nk bgn ssh nk jln ssh...eah same jer lah...hehehe
BTW....tq to en.abg dok lanje aku kn hari nie..
Jasa baik mu akan ku kenang hingga wak tu aku lapa lagi...
Coz aku akan call kau kite g mkn sesame lagi eak...
Hahahah

Thursday, 1 December 2011

Cinta Terakhir

Assalamualaiku.....
(jawab jgn x jawab,,,lau xjawab dosa au)

Puisi ini ku tuju tuk sume yg terbace and tersinggah at blog aku nie
Dan tuk seseorang yg sentiasa berada di ruang yg istimewa d’hati aku ini...

Saat matahari berganti cahaya bulan
Saat hujan harus pergi kerana cahaya pelangi
Saat roh harus d’pisahkan dengan raga ini
Tak akan BERUBAH RASA CINTAKU PADAMU

Kasih tahukan engkau
CINTA yang tumbuh dihati-ku ini
Rasa cinta yang terus mekar
Seiring TUHAN memisahkan raga kita

CINTA CINTA CINTA
Hanya engkaulah cinta TERAKHIR KU
Yang mengisi relung hati ku.....