Thursday, 28 July 2011

BERPUASA LAGI.....2011

Hye......Salam semua jumpe lg..heheheh
Oueky hari nie aku nk ucapkan selamat ber puasa to all my family,fwen,non fwen,also my boss even dye bkn islam and my sayang..hehehe......


Oueky....Puasa tahun nie aku rase cm best sgt2 coz aku bertanggungjawab tuk mengajar si DYE b'puasa...hehehe
hope DYE ley tahan lah eak tok pose nie.....
first lau xspt pose penoh 1/2 day pown jadik lah kan.......
To my sayang dont curik2 makan ha TUHAN nmpk...hehehe




Oueky aku harap DYE dpt belajar pose..hehehe....
dan aku harap aku dapat melaksanakan TANGGUNGJAWAB ini dgn sempurna...heheh...
mak ai aku teruja gile nie nk pose.......
walaupon anak bulan belom kelihatan..
perh happy sgt2 nie coz kne mengajar owg berpose..hahaha
harap2 lah DYE ley wat an.....hehehe....
aku doa kan DYE dpt pose tok 1 bln nie.....

To all my family,all my luvelly2 fwen,all my non fwen,all my boss and sume umat islam 
SELAMAT BERPUASA ya.....
semoga bertambah amalan tok bulan pose nie....
sampai sini dulu aku up date nty adew story ag aku update lah yup...bubuy...................

Friday, 22 July 2011

terima kasih sayang...........

Hye.....
Jumpe ag kite....oueky today aku x nk story jiwang2 ag...heheh
da byk entry aku ayat bebunge ang jiwang kan??heheheh

Oueky!story hari nie tentang bagaimana aku nk ucapkan tanda TERIMA KASIH aku at seorang hamba ALLAH NIE..........
mmg aku knal DYE nie da lame lah kan...aku rase da 2 tahun....uh ley tahan gak dye dgn perangai aku yg xbtol2 nieyh...
hehehe....when dye masuk dlm hati aku tuk beberapa minggu yg dulu aku rase diri aku mcm d'hargai,aku rase kan lau aku dok lepak sesame DYE cm safe gilerrr lah....
mmg DYE pown cm aku gak......OTAK da mereng tahap dewa..
kire after kes aku dulu uh DYE ley terima aku seadanya walaupon DYE  xsebaik yg dulu tp
DYE tau cm ner nk wat aku happy dgn gelak tawa DYE........
DYE tau cm ner nk wat hati aku yg sedey kembali ceria
DYE tau cm ner nk wat aku rase selesa nan DYE.......
dan biler aku da SAYANG sgt at DYE.....adew jew halangan yg xbg kami b'same...
oueky itu mungkin dah takdir kan.....
aku dan DYE xdew jodoh.....so aku akan belajar care tuk menerima takdir itu.....
dlam mase beberapa minggu uh...huhuhu
aku x tau cm ner gambar kan kegembiraan aku bersama DYE......
aku rase nie lah MEMORY yg indah aku penah kutip..........
dan memory tuh akan ku simpan di dalam ingatan aku tuk selamanya.....
aku nak ucap kan byk2 byk2 byk2 terima kasih at DYE....coz DYE sudi singgah d'hati kecil aku yg x dew taman bunga nie..hahahaha..........
DYE sudi layan kerenah MAK aku yg suke sgt b'cerita at DYE.....
btol2 aku x tau cm ner aku na ucap benda nie at DYE..........
aku harap aku ade peluang tuk bercakap dgn DYE.......
coz aku x tau smp biler aku nk berdiam diri.....
last kate2 aku is....aku harap DYE happy dgn life DYE,aku harap DYE ley berdikari tanpa aku,aku harap DYE ley masak apew yg aku ajar dulu2 tuh....
just one thing i need him know that i really30000x luv him so much...........
i don't know hw my life without him,tanpa cinta nye...tanpa perhatian nyew...huhuhu.....(alamak tersedey pulak...)
and last aku pny hasrat is if i can hug him tuk beberapa minit pown jadi lah sebelum aku menutup mate..........
aku harap sgt2 aku dapat PELUK DYE kuat2 hati aku..........
only one thing  need him to really22222x know that i really2 luve him soooooooooo much.......

THANK YOU FOR EVERYTHING SAYANG...
I AKAN INGAT DAN HARGAI SEMUA NYEW TENTANG KITA.....
HOPE U POWN AKAN INGAT DAN HARGAI SEMUA BEVDA YG KITA LALUI TUK BEBERAPA MINGGU INI....
LUV U SOOO MUCH......:-) 

Thursday, 21 July 2011

Penghujung Rindu

Bila kekasih mengundang aku pulang
Mahligai menanti penuh gemilang
Bila kekasih menyingkap tabir cinta
Tiada terbatas dengan kata-kata

Dapatkah aku membalas dengan air mata
Tanda syukur menerima
Setelah sekian lama
Menghamba hidup pada dunia

Seribu tahun takkan sama
Sesaat bersatu dalam nyata
Kerna kasih ku sanggup korbankan
Jasad dan nyawa

Terang bulan kerana mentari
Hadir bayang kerana cahaya
Begitulah cinta kita

Tiada jarak pemisah lagi
Tiada garis sempadan budi
Aku terima dan jua memberi
Seikhlas hati

Seribu tahun dan sejuta langkah
Seribu tahun bersinar cinta
Kita bertemu di penghujung rindu

Tuesday, 19 July 2011

bagaimana hidup ku tampamu....

katakan.. bagaimana caraku hidup tanpamu..
jika engkau pergi meningalkanku..
bagaimana bisa aku bertahan tanpamu..
aku butuh kamu dalam pelukanku..
aku butuh tanganmu untuk selalu menggegamku..
aku butuh matamu untuk setiap semangatku..
aku butuh tawamu untuk setiap detik keresahanku..
katakan padakau..
bagaimana jika aku harus hidup tanpamu…
aku tak akan pernah tau bagaimana caraku bernafas..
aku tak akan pernah tau bagaimana caraku untuk bertahan..
beritau aku sayang.. bagaimana caraku jika harus hidup tanpamu..

tak akan ada lagi matahari di langitku..
tak akan ada dunia lagi bagiku..
dan tak akan pernah ada cinta dalam hidupku..
masihkah engkau berani meninggalkan aku..
kamu telah mengambil semua yang nyata dalam hidupku..
segalanya..

Serpihan Cinta.......







Akankah terbalut rasa yang membelit dihatiku ini
setelah kau kucinta dengan segala keluhan hati
kuukir pula namamu dikedalaman rasa dan kupendam dipalung sukma
meski ingin aku menjerit
meski ingin aku meronta dan muntahkan semua rasa yang ada
namun semakin berat beban hingga kumerasa kian tersiksa
telah berlalu pergi arti cinta sejati
akankah kubisa menemukan kembali pelita hati dengan berbekal segumpal perih
meski sulit langkah kupadukan namun kuakan tetap melangkah sembari menyeret kisah kenangan
bias mentari tertutup awan kelabu
menyelimuti dingin hatiku, memeluk gambaran cinta yang pernah ada
inilah secuil dari serpihan perjalanan cintaku.

Thursday, 14 July 2011

Majlis pernikahan mak cik saya..............

Selamat pagi semua...
Wah pagi2 ag aku da nk update blog...yew lah mlm td ada satu benda yg membuatkan aku happy..heheh

Tanggal 13/07/2011 time aku xpasti...
alhamdullilah my auntie @ Siti Mayzula telah d'ijabkabulkan
dgn pasangan nyew..huhuhu...




ha nie lah dye my new uncle..heheheh...
aku happy gilerr mlm tuh coz aku jdk tetamu VVIP sbb pangantin pompuan yg jempot aku sendiri tau....
kaw ado??heheh...

Oueky now aku nk share pic sekitar majlis akad nikah my auntie nie....




oueky last2 aku yg kene angkat Al-quran nie...ape lah sume lari xmo angkat...berat sgt kew..adesh..xpew aku amik berkat..hehehe



walaupon aku da dok depan sebelah pengapit pengantin lelaki tuh tetapi aku still xdgr pew yg tok kadi uh ckp..hehehROMENTIK gilerr sore nyew....



berdebar-debar jantung ku...Eh aku lak..hehehe my uncle ler...hehehehe..tok kadi tuh pown sajer-jer wat owg nebes an....



dengan sekali lafaz..hahaha..beliau sah menjadi suami kepada my auntie..heheheheh...



ni lah mas kawen nyew dan cincin perkahwinan nyew..tp x jelas sgt..heheh...aku malu gak dok dpn2 uh coz aku sowg jew pompuan at dpn tuh...



ini lah wajah pengantin pompuan..... and sempat gak mak aku b'gamba nan pantin pompuan yew lah kakak k'sayangan dye lah katekan..heheheh




dlm sebok2 aku ambik gambo pantin aku pown selit gak sebelah pantin...xnk lepasa an peluang kowt..



sebok jew aku nie...nk gak amik gambo nan pantin..hehehe..tq to akak yg tolon amik an gambo kite yup....




nk jugak..hahahayew lah aku an pengapit pantin so mst eh bkn mesti ini wajib..hahaha...
oueky smp sini jew...
nty majlis persandingan aku akan upload ag kemeriahan nyew...
to my auntie and my new uncle SELAMAT PENGANTI BARU.......

Tuesday, 12 July 2011

cinta ini akan selalu untuk mu..............

Saat hati ini berkata
kau lah yg akan menjadi terakhir dihati ini
aku tau ,kau lah segalanya bagiku
kehidupan ku akan terasa hampa ,tanpa kehadiran mu
aku sadar
aku terlalu menyayangimu
aku belum mampu tanpamu
kau sebagian dari hidup ku
ketika bersamamu
aku menemukan arti memiliki
aku menemukan sebuah kebahagian
aku menemukan apa yang tak aku temukan diperjalan cintaku
sayang …
kau harus tau
cinta ini akan selalu milikmu
selamanya aku selalu milikmu
jgn pernah belajar tuk meninggalkan aku
karena 
aku
MENCINTAI mu.

Monday, 11 July 2011

kesah kami...........

salam..............
hahaha...skunk nk story ag satu citer....

semalam after aku blk dri majlis uh teros call kawan aku and all my hero....(adk2 sedare aku nan abg sedare aku lah)hehehe
aku nan downg g jenjalan..hahah busan dok umah pny pasal an....
kami g tgk wayang....
alahai...xtau citer pew nk tgk last2 aku beratur pny panjang aku bli tikt citer..
'TOLONG!AWEK AKU PONTIANAK.'
oueky citer dye klaka giler..ah....skunk aku nk share pic yg ktowg amik tme at jj.....




tara..................ni lah my hero...maner aku g mesti aku bwk mereka....hahaha.....



yg tengah uh konon nyew shomel lah kan...nie lah muke2 yg xsempat nk rest..blk pds jew terus angkat kunci jln g tgk wayang..hahahah......




oueky nie abg sedara aku....konon nyew ensem ah tuh..hahaha..



ha ie abg sedare aku nan awek dye....cun x???hehehe



ni aku nan KAWAN aku merangkap PAKCIK aku dan merangkap ABAG aku coz aku an xda abg so dye lah tempat aku meluahkan PERASAAN,B'MANJE2..hheheheheh....lau aku g memaner aku pown bwk dye nie gak...smp owg ckp dye nie pakwe aku..hahaha..




Yang nie lah muke2 yg selalu menghabiskan DOIT aku..hehehe...he's all my hero lah....




da dtg giler dye bkn nk g fitting room..hahahahah...da serupa BANGLA da weyh bang......



cm pakwe aku an dye nie...dye lah yg d'katakan adk aku coz byk owg cakap muke kami seiras...hahaha...oueky ah tuh adew gak adk walaupon bkn satu mak satu bapak..tp kami satu atok satu nenek..hehehe



hahaha muke pecah umah.....cm taik jew....
oueky nie lah kesah kami ber8 g tgk wayang...gilerrrrrrrrrr..heheh...but i luv u'll so much lah...coz nk spend time nan aku walaupon agak memarakan an coz aku tunggu kowg lambat giler lah kan...hehe
oueky smp sini nty aku update ag...take care all my hero's ya..hehehe..
:-)

Majlis pertunangan pak cik aku....

selamat pagi..............
huhuhu...pew kabar kamu sume??????sehat????
oueky hari nie nk story pasal semalam aku pny pak cik b'tunang........
aku nk share photo p'tunangan dye at sini......
agak happy gak lah coz xlame ag dapat MAK CIK baru..hehehehe







                                          (ini lah cincin p'tunangannyew....)


                      oueky sempat gak aku b'gamba nan bakal mak cik aku...heheh

aku jeles ah sbb bakal mak cik aku tuh tinggi mengile...yg pak cik aku nie alamak..hahaha cenot jew....



hahaha nie lah barang hantaran dari pihak pompuan...last2 aku kene bawak baju...cheyh...
aku engat dpt ler bwk BUAH kew KEK kew dlm kete bley mam...xpew lah....

ouekg ini jew yg aku ley share at kowng sume....
to my pak cik...jgn lpe.....siap kan baju ktowng tuk pernikahan anda oueky......

Saturday, 9 July 2011

RINDU!!!

Kala sang alam mulai terlelap
Hening terasa tiada terucap suatu kata
Terlihat kerlip lembut bintang disana
Membuat rindu ini semakin merona
Kutermangu dalam kesunyian
Tenggelam dalam kebisuan
Desir sang bayu mengusap wajah berikan ketenangan
Parasmu jelas tergambar di pelupuk mata
Ingin kurengkuh sosok bayanganmu
Namun bayangan hanyalah bayangan
Kurasakan kebekuan menyusup setiap jengkal aliran darah
Kuhela nafas panjang tuk redakan segala sesak
Saat kutatap sang rembulan
Hatiku berbisik “aku rindu dia,
Akankah dia tahu aku merindukannya ?
Tanpa sadar setitik air mata jatuh
Mengiring kerinduan yang tak tertahankan lagi
Kembali ku berbisik lirih dengan kepala tertunduk
“aku sayang dia, aku rindu dia”
Kenangan masa indah yang pernah terajut kembali membayang
Oh Tuhan…
Aku amat merindukannya


ya.aku amat MERINDUI dye!!!!

Wednesday, 6 July 2011

Salam...Kowng pew kabar???sehat x???
Oueky...Sehat...

Hari nie nk story pasal kejadian pg td....
ngeri x ngeri lah kan...

da lah aku DEMAM,
pastu dtg opis kaki aku kene EXZOS panas giler...weyh...
after tuh aku g klinik...
dokter cakap
awk xdew papew nie...
aku da tahap senget pny jalan dye ckp xdew papew..giler....
da la kaki aku sakit lg dye TEKAN2 at tmpt sakit uh....
B&%^ B*&^ B*&%^............
xdapat mc lak uh...giler.......
DEMAM aku da 2 hari,
masuk hari ni da 3 hari da...adoiy ssh aku nk wat keje cm nie...
tp bagus gak coz aku dpt perhatian dari opismate aku..heheh
sayang gak kowng at aku kan...heheheh
Oueky sok aku nk MC..
heheh..giler da ah sakit kaki pastuh DEMAM lak uh...
pedih nye xyah citer ah an
terangkat beb.......
pasni docter ckp aku kne pantang mam...
argggggg....aku xrela larrrrrrrr
TOLONG!!!!!!!!!!!!
oueky demi kesihatan aku aku akan wat lah...(dalam hati hanya tuhan jer yg tau weyh)

Oueky smapai sini jew....today mmg xdew nasib lah kan...arggggg
aku nek penin nie........
BOSS sat ag sy nak TIDO eak??hehehe

Monday, 4 July 2011

makan...makan....makan....

salam.....semua....amacam kowng sehat???
heheheh...aku harap kowng sehat lah cm aku yup....
Eh x x..aku x sehat coz sakit tekak and sakit hati...hehehe

Oueky hari ni nk story pasal.........

bufday party my luvelly2 brothers....
walaupon kami celeb simple2
coz xplan pown...ag pown aku dpt tau last2 minit..so
sowy lah bro xdew apew aku ley sedia kan tuk kaw..hehehe

Tapi agak meriah lah kan...coztime uh aku lah yg paling byk mam kek..yg len
oh!b'diet.....hahah aku yg untung hahah


dari siang at umah dye aku mam byk...
aku mam rendang ayam,sup ayam,dan mcm2 hidangan yg d'sedia kan tuk aku..
hhehehe
yew lah aku an tetamu VVIP...hehehe....
oueky then ptg time aku mam kek lak..heheh
sodap....yg penting aku dpt mam kek byk..heheh

oueky smp sini jew....
aku just nk wish kaw selamat hari tua yup bro...semoga panjang umo and murah rezeki,d'panjang kan umo,d'beri kebesaran tuk blanje aku ygk wayang..heheh
and semoga b'temu jodoh dgn awal2 nyew yup..hehehe...

Saturday, 2 July 2011

welcom fwen............

salam....jumpe lg kite..hehehe
sebab BOSAN dok opis sowg2
and aku x tau nk wat pew...aku update jew lah blog..heheheh

Amacam??kowng sehat kew??
hope kowng sehat2 cm aku lah yup....
oueky hari nie aku nk story sikit pasal aku happy giler...
sebab first time aku bwk BLC 9**7 aku tuh dgn kelajuan tahap
hahahaha.......kaw2 pny lahh...
lapo pny pasal kan so aku wat hal lah....ag pown xdew shape kesah coz td time aku pecut uh...
at HIGHWAY xdew byk kenderaan...hehehe.......
ni lah time nyew aku nak REM-IT...HAHAHAH

Oueky bkn pasal tuh jew aku nk citer...
Now aku nk citer pasal...
aku da dpt KAWAN baru........
nak tau shape???
jeng       jeng           jeng......





                                                            kaw pny pic skunk da masuk aku pny blog..hahaha
ha nie lah dye......
name aku xley nk bg tau coz dye nie hahahaha...
cepat pewsa lah katekan...hahaha
nk citer pasal dye cm ner aku ley t'kawan ngan dye......
dye nie pown BIOL cm aku gak
senang citer kami b'dua sekepale lah....
oatak mereng,gilew tahap dewa....
dan hanya kami jew yg paham pew yg ami taip...hahah
lau aku dew prob aku akan rujuk at dye coz dye an ag TUA dari aku...(sowwy bro tuh HAKIKAT)......
HAHAHA....
lau dye adew prob pown dye akan rujuk at aku gak coz aku kan adk....hehehe
kengkadang aku pown PELIK layan dye..hahaha
sbb hny kami jew yg tahu..hahaha........
adew hati dye nk KARATE aku.....
dye engat dye shape...alamak.....POYO'S sgt.....hehe
WELCOM TO MY LIFE MY NEW FWEN....

DAN
aku x kan lpe kawan lelame aku




Oueky dye...cun kan??hehe...OPS!jumpe aku dlu lau nk B'KAWAN nan dye..hehehe

dye nie lah kawan aku yg dulu2 aku rapat lah sgt nan dye tp aku x tau sejak biler aku rapat nan dye..
smp nak mam KATAK BAKAR & SUP CACING pown shesame..hahah..
lagi giler kami kan..heheh
oueky now aku da ops bkn aku dye da jdk kawan BAEK aku........walaupon aku daknal dye since darjah 6 kteowg xpnh la rapat sgt..hehe...skunk mam POPCORD pown kongsi...YEW SAYA KEDEKUT...
dye ni pown same gak nan BADAK SUMBU at atas uh....lau dew prob dye akan citer at aku....for her....as my luvellu fwen and my..sayang aku akan jdk pendengar setia....aku da anggap kaw cm RADIO ROSAK umah aku....heheheh
lau aku dew prob pown aku akan share at dye...kire aku pown da serupa TV ROSAK AT UMAH DYE LAH........heheheh
lau xdew dye time uh aku xtau lah pew jdk at aku...hehehe....dye dan mem aku satu ag yg bg aku semangat tuk aku terus kan kehidupan aku.......
tq to my luvelly fwen....kawong da wat aku happy walaupon kadang2 agak.......
tq to my BUNCIT ayam...
and my CUN2 fwen......hehehe
lau xdew kowng hancur idop aku weyh.........
maybe aku da dok dlm jail weyh.......
tq to kowng ah coz SUDI nak jdk KAWAN aku...
aku akan kenang smp aku tutop mate nty......:-)

Friday, 1 July 2011

mesti aku kew?????







Salam sume????!amacam kowng sehat x??heheheh...
Mengikut pic ini..hahaha
nie nk start soryyy...........


Kenapa mesti aku yg kaw sakiti??uh.....
sedey hati ini bila melihat sikap mu yg dingin terhadap diri ini....


KENAPA mesti di saat aku mengecapi KEBAHAGIAN ada saja halangan 
KENAPA mesti keluarga yg jadi penghalang nya???
ADAKAHaku memang tidak layak untuk 
MEMILIKI KENAHAGIAN ITU?????


Sedang aku meniti kebahagian ini
kaw memutuskan nya di tengah2....
adakah ini memang nasib yg tertulis untuk aku??


ADAKAH kebahagian lain yg akan menanti aku........
sehingga kini aku mencari-CARI jawapan untuk kebahagian aku......


Semoga tuhan memberi yang terbaik untuk aku....-AMIN-......