Saturday, 25 February 2012

Panahan Uji Rashid!!

Salam 1 MALAYSIA buadd semua yang tersinggah di blog aku ini....

heheheh

ntah knape tetibe jer petang petang nie jari jemari ku ini terajun nak menaip ken ? ken?
padahal da tak ada mooD sangat-sangat ni..!huh!!

Hokey tadi ade ke Youtube tetibe teringat dekat satu lagu nie....
Tajuk dye 'Kali terakhir melihat wajahmu by Uji Rashid'
fine!!serius sedey giler aku bace lirik lagu nya...
dan saat itu jugak lah ingatan aku teringat dekat seorang hamba ALLAH yang selalu bermain difikiran aku nie.....(maaf bukan mr.A sahaja yang selalu bermain difikiran aku tetapi ade org lain jugak)


aku tak tahu nape biler aku dengar lagu itu aku akan teringat dekat hamba ALLAH ini......ya ALLAH adakah dye pown teringat dekat aku???
aku harap dye tak ingat dekat aku..yelah sekarang dye sudah ada teman baru dalam hdup dye..dan aku akan utamakan kehidupan aku sekarang...
entah kenapa aku teringat semua memory yang kita lalui beberapa tahun lepas dan beberapa bulan lepas...
Hokey untuk yang beberapa tahun lepas tu kita happy-happy jer jalani hidup kita saat itu and tek pedulikan orang sekeliling kita...dan suddenly,ade jer badai yang melanda relation kita...aku pown tak tahu nape??dan saat itu aku dapat tahu kau dah ade awekz baru..hokey aku mintak penjelasan tapi kau diam jer...lantas kau mintak maaf...hokey jujur aku kata sampai sekarang aku tak maaf kan engkau....dan sampai lah saat ade seseorang yang mengebuah keputusan aku tetapi jujur aku kata memang susah aku nak memaafkan orang terutama orang yang aku sayang!!hokey...untuk beberapa bulan lepas tiba-tiba engkau muncul dalam hidup aku balik dan cara kau melayan aku dan kata-kata engkau macam memberi harapan semula pada aku tetapi aku salah kerna engkau hanya mempermainkan perasaan aku....hokey memang time tu aku dah tak percaya dekat kau pown so abaikan jer lah ape yang pernah aku cakap dekat kau masa itu...huh!

Tapi persaan aku tidak boley tipu yang aku still sayang dekat kau...mr.A maaf aku terpaksa cakap jujur coz I tak nak rasa bersalah dengan tidak menyatakan perasaan ini..hokey!!Hokey sekarang ini kesimpulannya is biler aku dengar lagu itu dengan tetibe jer ingatan aku makin kuat dekat kau!!owhhhhhhh tidak!!!aku harap aku tidak akan teringat dekat engkau lagi bila aku dengar lagu itu.....
ia akan membuadd kan sayan menganges tak terhenti2 Faham tak????!

Wednesday, 22 February 2012

ade aku kesah!!bla..bla.bla...

Selamat Pagi!!!!
Hokey pagi ni aku rasa amat lah tersangat2 GEMBIRA....ape sebab musabab-nye pown aku taktau...even saat nie aku ade merasakan sedikit kesedihan atas sebab sebab yg tak patut nak disedih kan...urmm!tapi aku bersyukur coz dapat jugak dye bertemu jodoh..haha..
ok stop story pasal HAMBA ALLAH yg membuaddkan aku sedih pagi-pagi nie...hukhukhuk!(lap air mata jap)



Hokey korang semua nmpk x aku sedang senyum sampai ketelinga tuh??heheh 
hokey just nk bg tau even da lame aku tak story pasal ini olang..yelah memasing bz sampai tido pown xmasuk dye dalam mimpi aku...hakhakhak...see teruk+bz sgtlah ken..
last jumpa pown time cuti raya cina..tuh pown kejap je....tp terkejut + teruja +segala bagailahkan...
when dye datang tuh...hahaha i like that part...coz dye selalu datang rumah saya tanpa menelepon or menghantar sms..tetiba buka pintu jer ade lah kereta dye dpn rumah..hahah..bayangkan time tuh aku tgh serabai baru bangun tdo ke hape ker kan??seb baik lah tak penah aku bgn tdo dye datang..huh!if tak jenuh ler nk mendengar celoteh yg membuadd ku jatuh cinta padanya itu..ahaks!
Disini aku nak bagi tahu satu negara..eh eh eh kalau boley satu dunia nie aku nak bagi tahu yang aku nakberTERIMA KASIH dekat DYE coz selalu buadd aku tersenyum,selalu buadd aku marah even aku tak tunjuk dekat DYE,selalu buadd aku ketawa tak henti2 bila dgr DYE nyanyi...hahah,selalu datang mengejut dekat rumah..selalu membuaddkan mak aku ketawa when he come to my home..hahah disaat U change my mind about life,Saat DYE mengubah hidup aku dari yang teruk hingga ke sekarang..(ermmm banyak perubahan)
Saat DYe senyum pada aku every single second..dan banyak lagi aku pown tak tahu cam ner nak taip lagi..hehe banyak sangat dye mengubah hidup aku..
Hokey the important this is I JUST WANT HIM TO KNOW THAT I REALLY REALLY REALLY LOVE HIM SOOOOOOOOOOO MUCH AND I NEED HIM IN MY LIFE........
tak kesah lah orang nak cakap ape pasal DYE,aku pown tak kesah sangat pasal perangai DYE coz aku telah terima DYE seadanya......dan dan dan aku dah tak kesah tentang persepsi orang tentang kami.....dan kini yang aku tahu is aku betol betol SAYANG DEKAT DYE KETAT KETAT...eh eh eh tak boley nak ketat sangat nanty tak boly bernafas lah my mr.A tuh..heheh
Oueky sampai disini dulu aku story kegembiraan aku..hekhekhek...sok lusa aku try to update my blog ya....

This photo just want to share with u'll

HAPPY TOGETHER..ahaks!!
:-)




Wednesday, 15 February 2012

Kenapakah!!!

Salam to all peep's at luar sana yg tersinggah di blog nie..

Oueky!!menda nie terjadik on last week.time tuh mak cik aku pny majlis perkahwinan...
tetibe ade lah beberapa mak cik-mak cik nie dok jumpa mak haku..
yelah sedara2 yg da berkurun xjumpa
then since dorang da jumpa mula lah ngayamketupatnye tuh kan??

hahahahahah

Tetibe dtg lah sorng mak cik nie yg aku kirang pasti identitinye...maklum lah..aku nie kurang bergaul dgn sedara yg aku kurang gemar...ngehngehngeh...

sesi temuramah dimulakan....

Mak cik 1:Sal ank kau umur bepe skrg nie??
My Mum:Baru nk masuk 21th hujung tahun nie....nape ye??
Mak cik 1:Besar dah ye sal.....Dah kawen ker??
My Mum:haha blom lagi..eh muda lagi lah....dye kate nk carik duit dulu...

Makcik yg nie sepecial sikit coz makcik nie pnh ler muncul dlm hidup aku buadd seketika waktu tp ape kan daya jodoh tiada so abaikan jer..

Mak cik 2:Eh Kak Sal...lama xjumpa ape kabor??
My Mum:owh Lina....lame xlame lah sbb kak sal xpegi Telok *&^% tuh..
Mak cik 2:Saya dgr2 ank kak sal berkawan dgn ank abg saya tuh btol ker??
My Mum:yelah kowt...ala kawan2 kan...skrg kawan dye dye nanty kawen nye dgn org lain...biasa lah tu.
Mak cik2:haha tapi kan kak kalau ank abg sy tu kawen dgn ank abg sy tuh untung lah ank abg sy tu...
My Mum:knape pulak Lina oi..
Mak cik 2:Yelah kak oi...Kak sal kan ank ade satu jer..ape2 hal semua jatuh dkt tgn ank akak kan?
My Mum:huh!xda maknya nye....dye dah kawen suami dye lah yg bg harta xkan nk minak harta aku!!

Lantas mak aku bla tinggalkan mak cik tuh..

Ape kesengal nye lah mak cik nie....dtg kenduri kawen tuh kalo nk tny ank da besar ker,ank da kawen ker,ank keje maner ke xpelah nie dok citer dok tny pasal harta bagai dah kenape..
adeh ssh jugak ye jadik ank tunggal nie....nk pulak ank pompuan huh!!mmg sume yg berkawan ngan aku stok harta mak aku jer lah eak...ceh podah...
wahai mak cik 2 tuh lain kali kalo jumpa mak sy tny lah biler sy nk kawen lagi satu...sapa jadik madu nya....dah jgn tny lagi pasal harta bagai sume..SAYA TAK SUKA!!!!!!!!!!!!!!

Saturday, 4 February 2012

Sayang Kau Buadd Kali Ke-2

Walaupon pekara nie happen on last week but it still fresh in my mind......
Tak tahu lah nape perasaan nie datang blk dalam hati aku buadd kali ke-2.....
Kadang2 aku rase hairan...knape perasaan nie menjadik2 setiap kali aku duduk d'sebelah dye..
kalo nk d'ikotkan byk perkara yg dye buadd kat aku sehinggakan aku sekarang susah nk percaya pada kaum lelaki ni....Persoalan-nya sekarang adakah aku SAYANG pada dye buadd kali ke-2??
Lagi2 perasaan sayang tu makin menjadik biler last week time cuti raya cina tuh erm kiteorg ade spend time sesame lepas tu kau tarik telinga aku then kau CIUM dahi aku...oueky..kau tau tak apa maksud ciuman di dahi tu????????lepas kite brekoff nie kali ke-2 kau cium dahi aku.......Apakah perasaan kau sama dgn aku di saat ini???Aku harap sama kerna aku tidak ingin kehilangan kau buadd kali ke-2......tp aku pon xboley nk mementingkan diri aku sendiri coz Tuhan dah tentukan sama ade kau jodoh aku ataupun tidak.....jika engkau bukan jodoh aku yang boley aku buadd is aku akan sentiasa berdoa untuk kebahagian dan kegembiraan kau jer....Dan satu perkara yang aku nk sgt2 kau tau is kini aku dan tersayang kau buadd kali ke-2 dan perasaan itu makin kuat sgt2...aku harap kau xbuadd perangai yang boley membuadd kan sayang aku hilang pada kau...MAAF sgt2 aku hny mampu meluahkan disini kerna aku xnk kegembiraan kita lenyap bil aku luahkan pada kau.....I LOVE U SoooooooooOOOO much........