Friday, 12 October 2012

Terasa hati??Patut ker?!


Hyeppp ape kabar semua korang-korang......
Tiba-tiba ade masa pulok nak menghupdate belog ini...yelah kadang-kadang tu sampai tak ade masa nak hupdate...ade pun seketul untuk sebulan..haha itu dah kira tahap melampau BZ tuh......

hari ni tetiba nak berSTORY pasal terasa hati dekat seorang insan yang bernama kawan.....
Aku nie bukanlah nk memburukkan kawan sendiri tapi kadang-kadang eh eh eh bukan kadang-kadang tapi selalu jugak lah aku berada dalam situasi macam ni....

Adelah seorang kawan aku tuh...oueky fine dulu dye gaduh denag kawan B nie.....time dye gaduh tuh baik pulak perangan dye dengan aku,oueky siap nak pergi memaner katanya mesti ade aku baru boley keluar..ceh..ape da....(makakupuntakletaksyaratcamtutpbfdyepulakletaksyaratcamtu)
Kebanyakan masa aku habiskan dengan dyelah tapi sejak akhir-akhir nie dye dah berbaik dengan kawn aky yang B nie....oueky dalam hati aku bersyukur sebab dorang dah berbaik..Yelah rasa macam tak best jer bila ade kawan yang bermasam muka kan?/kan??

Oueky since dorang dah baik aku pun tumpang gembira lah tapi yang tak best,yang dulunye kawan aku yang sehinggakan nak keluar pun dengan aku kini dah macam terlupa akan aku yang dulu selalu di carinya.....
oueky sekarang pergi kemana-mana pun tak payah dah nak ajak aku,hahah macam best dah situasi dye sekarang...... apa-apa pun sekarang dah jarang aku nak jumpa dye...lagipun dye ade perintah berkurung dari kekasih hatinye yang lebih penting dari aku sebagai kawan.....sekarang nak jumpa tepi jalan ala-ala terserempak even tak bertegur pun susah..eh eh bukan susah dah tak ada pun...
Oueky faham kita kawan masa lalunye ajer kan...huh!!!!Yang dulunya mesra gila dengan aku kini hanya tinggal memory.....erm apelah nasib kan....Betul kata mak aku yang sekarang nak carik kawan ketika kita senang,kawan ketika ketawa memang senang tapi nak carik kawan yang akan sama-sama dengan kita ketika kita dalam kesusahan memang susah....

Kepada kawan aku tuh

terima kasihlah sudi jadik kawan aku yang terBAIK dalam hidup ini!



Monday, 1 October 2012

MARAH!! dan MARAH!! dan MARAH!!!




'Perasaan marah, satu perasaan yang kita tidak dapat lari daripadanya. Marah datang tanpa diduga. Yang penting adalah bagaimana kita mengawal dan menghadapi marah. Sekiranya kita tidak tahu caranya, banyak kesan negatif yang akan berlaku.
Akibat daripada kita tidak mampu mengawalnya, mungkin orang yang tidak bersalah pula menerima gelombang marah itu, terutamanya orang yang berada hampir dengan kita, mungkin isteri atau suami tersayang, mungkin anak tersayang, mungkin adik-beradik atau rakan-rakan. Mereka juga mungkin menyalah tafsir gelombang marah tersebut.'



Baiklah hari nie tujuan utama nak berstory tentang kemarahan aku pada seseorang yang memang patut dan wajib dimarah....Kenapa WAJIB dimarah yer...erm....maaflah memang aku tak boleh nk story detail sangat tentang benda nie....Erm kesahnye bermula apabila aku dapat tahu dan aku memang tak boley nak terima sangat-sangat.......semua orang tak nak something happen dalam diri dye kan....Kene pulak benda tuh kadang-kadang yang tak menyenangkan beberapa pihak....oueky memang benda nie tak berapa nak baik..Tapi aku tabahkan dan cekalkan hati aku dalam menjalani ujian ALLAH...Dan bukan semua orang dapat ujian dari ALLAH macam nie...So aku belajar menerima keadaan..Bila keadaan dah jadi macam nie aku dapat perhatian dari seseorang yang patut pown bertanggungjawb tapi tuh semua sementara jer kowt....then bila dah beberapa minggu dye mula mendiamkan diri..Tapi adelah tanya sikit-sikit but perhatian tuh dah berkurangan..Then bila dah beberapa bulan keadaan ini aku jalani SESEORANG tuh terus mendiamkan diri tanpa seribu satu kata-kata.....bukan tanya kabar nak say hi or ASSALAMUALAIKUM pown dah tak ada......Aku mula pelik dan yeah pap!!dapat tangkap yang SESEORANG ni jenis yang tak pegang pada janji..itu dah satu hal yang memang manusia susah nk pegang pada janji dan satu lagi...bila otak aku berpusing-pusing fikir pap!!dapat lagi yang SESEORANG nie ialah SESEORANG yang tak bertangggungjawab......
Dye yang menyebabkan semua ini tapi erm......dye biarkan aku jalani keadaan ini seorang diri...kadang-kadang perasaan hati macam nak aku boom jer SESEORANG itu,tapi aku mula berfikir yang kalau aku buat macam itu ape pulak reaksi mak aku kan....jadinye aku diamkan diri demi mak aku...Sehingga kini 01/10/2012 oueky kalau di hitung-hitung hampir 4 bulan aku menjalani benda nie sorang-sorang dan memang patut dan wajib pown aku marah dengan sepenuh hati aku dekat SESEORANG tuh.......Betul kata ramai orang,"Bila seseorang tu dah senang maka beliau mudah melupakan sesuatu disaat mereka susah"

Kini aku hanya mampu bersabar dan ikut langkah yang ade untuk meredakan kemarahan aku nie.
a) Bila datang rasa hendak marah, ingatlah kita ini hanyalah manusia yang 
hina.
b) Banyakkan berdiam diri dan berdoa kepada Allah agar Allah selamatkan 
kita daripada sifat  marah.
c) Hendaklah ingat kesan daripada sifat marah itu mungkin akan membawa 
kepada permusuhan dan pembalasan dendam dari orang yang anda marahi.
Dan Pesanan untuk orang yang aku betul-betul marah tuh After nie tolonglah jangan muncul depan aku lagi sebab aku taknak berjumpa dengan orang yang tek bertanggungjawab macam kau...habis madu sepah dibuang...dan bagaikan kacang lupakan kulit...
Hidup bahagialah dengan perasaan marah aku ni yer.....sebab dulu kau dah berbahagia atas kesakitan dan kehancuran hati aku.....Oueky sampai sini sahaja... 

:-)


Tuesday, 7 August 2012

Kawan Oh! Kawan.

Salam satu Malaysia!!!

Kawan Lupa Kawan!!oueky tabiat ini dah sebati dalam dunia ini kan??kan??kan??
Dalam hidup ini berkawan adalah satu perkara yang mesti berlaku dan dialami oleh setiap manusia..Insan bernama kawan tuh jangan time susah jer korang tetiba jadik kawan then time dah senang and duit dah berkepuk dalam dompet tuh korang terus buad-buad tak kenal pulak kawan time korang susah dulu..What the Fish!!Korang kene ingat jasa dorang time korang susah dulu.Dorang sanggup tahan kehendak dorang hanya untuk korang punya hal.Hanya semata-mata dorang nak tolong korang yang bernama KAWAN!!Then bila korang dah senang korang lupakan jer kawan korang tuh.Aiyak!!kadang-kadang aku pown terasa hati dengan kawan yang macam nie.Bila Time susah dengan segara mintak tolong...time tuh lah 'Aku nie kawan baik kau lah,apelah'then bila dah senang and aku pulak yang tengah susah huh!!tanya kabar pown haremmmmmmm...ish!!ish!!ish!!!

P/S:Dan ingatlah kepaa manusia bahawa hidup ini umpama roda,sekarang kita diatas bersama kawan-kawan bergelak ketawa tetapi bila korang susah nanty tak ada siapa yang berada di sebelah korang.
Jadi hargailah kawan anda sementara mereka masih ada sebab bila mereka sah tak ade korang yang akan menyesal nanty!

Thursday, 12 July 2012

Haruskah Aku Cemburu???!

Salam Satu Malaysia!!!!!

'Perempuan dan cemburu tu dah jadi macam saling melengkapi pulak. Ada ke perempuan yang tak cemburu? Perempuan yang duduk Hospital Tanjung Rambutan pun tau cemburu tu macam mana.'

Oueky hari ini macam nak cerita tentang CEMBURU yang tak hilang dari sifat seorang wanita...
Ramai cakap, cemburu tanda sayang. Normal la tu. Iya, aku mengaku, cemburu memang tanda sayang. Tapi, pernah tak terpikir, cemburu tu tanda rindu???

Kenapa??kenapa??dan kenapa??aku harus ada perasaan cemburu terhadap seorang hamba ALLAH ni???!Sedangkan dia hanyalah seorang 'KAWAN' aku jer......Perkara yang lepas biarlah ia berlalu dengan tenang......Adakah aku terlalu sayangkan beliau sehinggakan perasaan ini makin menjadi-jadi??kalau nak diikutkan apa yang telah dia lakukan terhadap diriku ini memang tak patut dimaafkan..Yelah permainkan perasaan seorang wanita.....Kejamkan??!

Dan betulkah ramai orang berkata " CEMBURU TANDA SAYANG" SEDANGKAN BELIAU HANYA SEORANG "kawan" yang pernah menyakitkan hati kita???!

Sehingga kini aku tak dapat lagi jawapan untuk "Kenapa aku harus cemburu terhadap beliau?"

Ingatlah cemburu macam mana sekalipun, kalau ditakdirkan dia bukan milik kita…kita pasti akan kehilangan nya juga.

Wednesday, 6 June 2012

Big Family Vacation...

Holla.....
Oueky rase macam dekat sebulan aku tak hupdate belog nie...oueky agak keBZan melanda diri...
Oukey terus pada kesah yang aku nak story...
last week oueky 02/06 till 03/06 aku dan family besar aku eh besar ker??idakler besar maner....bercuti sambil cuci mate dekat Pulau Pangkor.....
Oueky this is my big family........
Percutian ini dirancang oleh diriku sendiri dan ditaja oleh my big boss....
baiklah akan ku upload beberapa ketul gamba yang telah tersnap oleh Phone aku...
hahahahaha....sebuknya saya denga tab tuh..
Yeah....bajet nk loncat tapi terbatal niat bila Ferry tuh da goyang..pale pown naik pening lalat..hehe
Oueky saya dihadapan dye di belakang..kah3......see betapa tak pernah naik ferry....almaklumlah bawak warga asing melawat negara sendiri...aku pown ikot batak gak...heheh
Hahahaha..plan nk jalan kaki g shopping and bajet ramai-ramai nk beromentik-romentik tepi pantai..dan akhirnya naik moto jugak jalan-jalan..maner lokasi perjalanan tak pasti.....
poyo jerk..katanya tom cruis tp tom kurus...hahahaha
topi aku di sponser oleh en yang amik gamba tuh.....topi tom kurus tuh plak sdn bhd...muahahahahaha....
sweet memory time nie....tek berhenti gelak....
nie lah kawan-kawan baru saya bermula di pangkor....oueky cun....heheh
Paling Best dye tak perasan pown ada tgn dekat situ...hahahahaha...aku gelak tahap ntah...doplo kali tengok gamba nie pown still tergelak sorang-sorang...hehehe...ok aku tersepit dibelakang.....

Oueky itu jerklah kesah aku bercuti bersama FAMILY besar aku...maybe on August Or September kami akan menjelajah lagi ke tempat lain.....,

Monday, 7 May 2012

sorry lo!

Salam satu MALAYSIA..hukhukhuk
Lama sudah rasa tak hdate belog nie...
Padahal baru beberapa bulan jer kowt
hahaha..dan finally kesssss yg hari tuh da settle...amin sume ok dah...

Oueky oueky today bukan nak cite pasal kes rituh tapi pasal

ADA ORANG TERASA DENGAN STATUS SAYA DI PESBUK HARI NIE!! Motoif dye?.?aku pown tak tau....



oueky korang tgk status FB aku tuh.....
aku pow tak mantion nama sapa dlm tuh ken...so apehal dgn mamat tuh nk terasa sgt...
hahaha dye ingat,dye sorang jerk ker yg barkawan dgn aku...
tuh da satuhal.....pasuh dye boley bantai ckp aku nie lagi teruk dari perangai dye..
MOTIF????
hahah aku gelakkan jerk sebab aku tau perangai aku cm ner..memang aku pny perangai teruk.Tapi seteruk aku tak dek lah smp aku tak kenang budi ape lah...
Nie satu lagik..pown tak puas hati..knape org yg sama jerk yg tak puas hati nie pown aku tak tau.....
Lagik pown aku buadd status tuh tuk public bkn ntuk dye pow..haiyak siap remove aku dari friend list dye lagih tuh yang klaka...hahaha 'Der wa ta kesah pown lu nk remove wa ke ape nty lu add wa blk'....
BTW aku nk mintak maaf pada korang sume if aku pny status tersentuh or buadd korang terasa dan tersentap...as long as i not mantion any name n my status so i not meant it u!!
Jadiknya kepada sesiapa yang terasa aku mintak maap sgt2 hokey..kalo ade yang terasa or tersentaap just let me know houeky...
BTW i'm so sorry...i'm not a prfect person to do anything ya....






















Friday, 20 April 2012

SAPA YANG PATUT SENTAP SEKARANG NI???!

Salam Satu Malaysia..hokey-Hokey..sdh lama jugak tak update belog ni..bukan ape dok bz manjang..hari ni Alahamdulilah ade kesempatan masa untuk update belog....

Cerita-nye bermula semalam..hokey..just want u'll think lah kan if korang punya 'Bekas kekasih' berchating dekat FB dgn korang then dye ada mantion pasal kawen,tu dah satu hal yang satu hal lagik dye kata nak kawen dgn kita,pown satu hal dan bila dye kata'kalau aku serius nk kawen dgn kau macam mana??'
Dan apakah perasaan korang time tu??mesti rasa nak mara pown ade,suke pown ade dan macam2 lagik kan??kan??kan???hokey tu da satu hal lah yang membuatkan pale hootak aku pening..sebab bila aku tny balik 'kau nie betol ker dan dye kata kalau aku serius nk kawen dgn kau macma mana??'
hokey aku tny balik 'kalo setakat kawen semua org boley tapi kalau aku nak nikah dgn kau,kau nak ke??"
Dan dye pown cakap 'NAK"!
hokey bab-bab kawen ni aku sentive sikit sebab musababnya is heheh adalah ken..takkan hal kuarge nk citer yer dak??!
Hokey cukup untuk cerita semalam..

Dan hari ini yeah...
agak lambat sikit si dye berchatting dgn aku...
ermmm...
tetiba mantion lagik pasal kawen..hokey dye kate..hokey aku ade bg tau pasal plan aku nk holiday..
then dye macam nk foloow or just main-main aku pown tak tahu lah...
~itu awal-awal lah..
dan Tetibe dye cakap 'Nanty kalau aku kawen jgn lupa datang'!!
Hokey motif???
saje je nk sakit kan hati orang or what???
Hokey itu dah satu hal lah ken dan bila aku cakap aku nak sentap dye boley bantai cakap..
'xyah nk sentap sgt la kao'....
Sekarang aku tgk ayat dye yg lebey sentap dari aku...
Dan sepatutnya sapa yg patut sentap sekarang nie pown aku tak tau doe...
As a Women mesty korang rasa aku yang patut sentap ken??ken??
Tapi aku memikirkan dye dah jadik kawan aku-lah,aku tak nak sentap pasal menda yg bodoh nie....
Aku mengaku yang aku memang mengharapkan dye sebab haha adelah sebabnye...
Tapi erm..ntah lah..aku cume berdoa JIKA DYE ADALAH JODOH AKU,AKU HARAP ALLAH PERMUDAHKAN JALAN KAMI,DAN JIKA DYE BUKAN JODOH AKU,AKU HARAP ALLAH DAPAT MEMBUANG PERASAAN MARAH,BENCI INI DARI DALAM DIRI AKU...






















Wednesday, 4 April 2012

mudahnya tersentap!!!

Salam 1 Malaysia kepada sesiapa yg tersinggah dekat blog haku ini....
Okey hari ini aku rase yang diri aku mudah tersentap
kadang-kadang kawan aku cakap benda yang selalu-selalu buadd aku gelak pon aku boley tersentap
..bukan hari ini  jer tapi dah beberapa minggu macam nie,
aku pown tak pasti tentang diri aku ini.....
biler aku fikir-fikir balik ade kaitan ke dengan Hamba Allah nie...
tapi aku baikan jer sebab aku tau dye takkan buadd aku rase macam tuh..tapi tapi bila saat aku ber-sms or keluar dengan dye...dan if dye akan mantion tentang mana-mana perempuan mesti perasaan mudah sentap aku datang tanpa diundang!!Hokey aku memang tak suka bila perasaan ini ada dalam diri aku sebab musababnya ialah..aku taknak perhubungan aku dengan dye sebagai kawan baik terjejas..Tapi perasaan itu still ada dalam diri aku...owh tidak!!!adakah aku cemburu???Owhman!!benci lah perasaan macam nie.....
Kalau betol aku sayang dekat dye,aku harap Tuhan beri jalan untuk aku menjauhkan diri daripadanya sebab aku tak nak kisah silam menghantui hidup aku...aku hanya nk fokuskan hidup aku untuk mr.A jer...Even setiap waktu aku ber-sms dengan dye hati dan pereasaan aku hanya nak dye dalam hidup aku...Tapi aku melepaskan perasaan itu untuk kebahagiaan dye..kenapa mesti perasaan itu ada pada aku......
aku mesti kane tahu yang dye bukan jodoh yang baek untuk aku...Ya Allah kau peliharalah perasaan sayang aku padanya sebagai sahabat dan bukan sebagai kkasih kerana aku tidak mahu dye menangis kerana aku....
ok aku harap dye dah tak bagi kata-kata harapan atau kata-kata yang membuatkan aku mempunyai perasaan yang susah untuk dibahasakan.....
Dan aku harap perasaan ini akan hilang dalam diri aku......

Tuesday, 27 March 2012

Semua tentang Kita...weekkkkk!!!!

Waktu Terasa Semakin Berlalu
Tinggalkan Cerita Tentang Kita
Akan Tiada Lagi Kini tawamu
Untuk menghapuskan Semua Sepi di HATI

Ada Cerita Tentang Aku dan Dye
Dan Kita Bersama Disaat Dulu kala
Ada Cerita Tentang Masa Yang INDAH
Saat Kita Berduka
Saat Kita Tertawa

Teringat disaat kita TERTAWA bersama
Cerita semua Tentang Kita


Wednesday, 14 March 2012

FINALLY!!!!!!!!!!!

Salam...
Hokey lame gak da tah hupdate blog nie...tapi tak delah sampai bersawang ken...hahahah
Hokey today is 14/03/2012....agak kegembiraan melanda diri bila..tiba-tiba......nampak rambut da terpacak jer dekat luar  ofis tuh...dup..dap..dup...dap....
degupan jantung aku makin laju lari nie.....tak de lah bajet sape-sape ken.....

Tiba-tiba...hahaha....yes!!sayang saya datang ofis.....(lantakpilahhangnkkatapaepown.)
hokey time tuh aku dah tersipu-sipu malu lah ken....maner taknye..datang-datang jer buadd bising...hokey aku rindu giler dengan bising dye tuh...
sampaikan ofismate aku tekejut lah ken......tetibe muka kastemer ketat giler pastu marah-marah lahkan..hahaha naseb baek tak terkencing budak tuh..yelah budak baru pulak tuh..heheh....

Sekian lame tak berjumpa(lamelahsgtpadahalbarubeberapaminggulepasjekowt) finally dapat gak jumpa hihihihi dapat lah lepaskan rindu tuk beberapa minit..yelah dye datang pown kejap jer kan.....
sebelom ape-ape yang ngeri terjadik dye pown balik..lalalal...

....................-HOKEY HAMBA ALLAH INI LAH YANG MEMBUADD KAN HARI-HARI SAYA KEMBALI CERIA,TERSENYUM DAN TERTAWA DENGAN KERENAH DYE-.....................

Thursday, 1 March 2012

ANDAI LELAKI TAHU..................



Andainya lelaki tahu..
Apabila seorang perempuan jatuh cinta,
lelaki itu tidak semestinya punya segalanya
tetapi lelaki itu adalah segalanya di hatinya.

Andainya lelaki tahu..
Apabila seorang perempuan itu mengalirkan air mata,
itu bukan bermakna dia lemah,
tetapi dia sedang mencari kekuatan
untuk terus tabah menyintai lelaki itu.
Andainya lelaki tahu..
Apabila seorang perempuan marah,
memang dia tidak mampu mengawal perasaannya
tapi percayalah, itulah maknanya
dia sangat mengambil berat dan menyayangi lelaki itu.
Lihat saja pasangan yang baru bercinta, mereka jarang bergaduh.
Tetapi percayalah semakin bertambah sayang mereka pada seseorang,
semakin pula banyak pertelingkahan yang berlaku.
Andainya lelaki tahu..
Apabila perempuan bercakap banyak,
dia tidak pernah bermaksud untuk membuat anda rimas,
tapi dia mahu lelaki mengenalinya dengan lebih dekat.
Andainya lelaki tahu..
Apabila perempuan berkata dia mahu anda berubah,
itu bukan bermakna dia tidak mahu menerima anda seadanya,
tetapi dia mahu menjadikan anda lebih baik,
bukan untuk dirinya,
tetapi untuk masa depan anda.
Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan cemburu dan tidak percayakan anda,
bukan bermakna dia tidak sayang..
tetapi dia terlalu sayangkan anda
dan masih menganggap anda anak kecil
yang masih memerlukan sepenuh perhatian.
Kadang2 dia terlalu risau sekiranya terlalu percaya,
anda akan mengkhianati kepercayaan yang diberi.
Naluri keibuannya sangat kuat.
Dia hanya mahukan yang terbaik untuk anda.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan merajuk,
jangan kata dia mengada-ngada.
Dia bukannya mahu dipujuk dengan wang ringgit
atau hadiah sedozen,
tetapi cukup dengan perhatian
yang boleh buat perempuan rasa dihargai.
Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan jarang mengatakan ‘i love u’,
itu tidak bermaksud dia tidak menyintai
tetapi dia mahu lelaki itu merasai sendiri cintanya,
bukan hanya hadir dari kata-kata
tetapi juga melalui bahasa tubuhnya.
Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan kata dia rindu sama kamu,
dia benar-benar maksudkannya.
Apabila berjauhan, bayanganmu akan sentiasa bermain di mata.
Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan kata lelaki lain itu lebih baik dari kamu,
jangan percaya kata-katanya
kerana dia hanya mahu menguji kamu.
Dia mahu melihat sejauh mana kamu sanggup menjadi yang terbaik di matanya.
Walaupun sebenarnya memang kamulah yang terbaik di hatinya.
Selagi dia dengan kamu, percayalah,
walaupun perempuan menganggap masih ramai lagi yang lebih baik di matanya
tetapi di hatinya, kamu tetap yang terbaik.
Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan menjadi degil,
dia bukan bermaksud untuk menjadi degil
tapi dia mahu melihat
sejauh mana lelaki itu mampu bersabar dengan kerenahnya.
Percayalah, hati perempuan itu sangat lembut.
Andai kena caranya,
jangan terkejut kalau akhirnya dia menukar fikirannya dalam masa sesaat.
Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan berkata,
“Tolong tinggalkan saya!”,
dia tidak bermaksud menyuruh anda pergi selamanya.
Dia hanya mahu menenangkan fikirannya sebentar saja.
Apabila dia kembali tenang,
percayalah dia akan mencari anda semula.
Itu tandanya dia benar-benar menyintai anda.
Perempuan sukar untuk mengawal perasaan.
Dia terlalu emosional.
Tapi dialah yang paling menyayangi anda
dan sangat sensitif dengan perubahan pada diri anda.
Andai lelaki tahu..
Sememangnya Allah menciptakan lelaki dan perempuan itu
dengan perbezaan yang tersendiri.
Tetapi sekiranya mereka saling memahami,
mereka akan saling melengkapi dan menyempurnakan.
Perempuan itu diciptakan oleh Allah indah sekali.
Di sebalik air matanya,
tersimpan seribu satu kekuatan
yang bakal menjadikan seorang lelaki itu merasa selamat bersamanya.
Biarpun zahirnya perempuan itu tampak lemah
tapi dia punya kekuatan tersendiri
yang bisa menggoncang dunia
dan mungkin bisa pula membuat lelaki menjadi lemah kerananya.
Jadi hargailah kehadiran seorang perempuan dalam hidup anda
kerana dia didatangkan bukan dengan kelemahan sahaja
tetapi dia juga ada kekuatan untuk menyokong anda
dan membuatkan hidup anda lebih sempurna.
Dialah yang bakal menjadi perempuan bekerjaya, isteri juga ibu
yang terbaik untuk anak2 anda.


entry:copy&paste...

Saturday, 25 February 2012

Panahan Uji Rashid!!

Salam 1 MALAYSIA buadd semua yang tersinggah di blog aku ini....

heheheh

ntah knape tetibe jer petang petang nie jari jemari ku ini terajun nak menaip ken ? ken?
padahal da tak ada mooD sangat-sangat ni..!huh!!

Hokey tadi ade ke Youtube tetibe teringat dekat satu lagu nie....
Tajuk dye 'Kali terakhir melihat wajahmu by Uji Rashid'
fine!!serius sedey giler aku bace lirik lagu nya...
dan saat itu jugak lah ingatan aku teringat dekat seorang hamba ALLAH yang selalu bermain difikiran aku nie.....(maaf bukan mr.A sahaja yang selalu bermain difikiran aku tetapi ade org lain jugak)


aku tak tahu nape biler aku dengar lagu itu aku akan teringat dekat hamba ALLAH ini......ya ALLAH adakah dye pown teringat dekat aku???
aku harap dye tak ingat dekat aku..yelah sekarang dye sudah ada teman baru dalam hdup dye..dan aku akan utamakan kehidupan aku sekarang...
entah kenapa aku teringat semua memory yang kita lalui beberapa tahun lepas dan beberapa bulan lepas...
Hokey untuk yang beberapa tahun lepas tu kita happy-happy jer jalani hidup kita saat itu and tek pedulikan orang sekeliling kita...dan suddenly,ade jer badai yang melanda relation kita...aku pown tak tahu nape??dan saat itu aku dapat tahu kau dah ade awekz baru..hokey aku mintak penjelasan tapi kau diam jer...lantas kau mintak maaf...hokey jujur aku kata sampai sekarang aku tak maaf kan engkau....dan sampai lah saat ade seseorang yang mengebuah keputusan aku tetapi jujur aku kata memang susah aku nak memaafkan orang terutama orang yang aku sayang!!hokey...untuk beberapa bulan lepas tiba-tiba engkau muncul dalam hidup aku balik dan cara kau melayan aku dan kata-kata engkau macam memberi harapan semula pada aku tetapi aku salah kerna engkau hanya mempermainkan perasaan aku....hokey memang time tu aku dah tak percaya dekat kau pown so abaikan jer lah ape yang pernah aku cakap dekat kau masa itu...huh!

Tapi persaan aku tidak boley tipu yang aku still sayang dekat kau...mr.A maaf aku terpaksa cakap jujur coz I tak nak rasa bersalah dengan tidak menyatakan perasaan ini..hokey!!Hokey sekarang ini kesimpulannya is biler aku dengar lagu itu dengan tetibe jer ingatan aku makin kuat dekat kau!!owhhhhhhh tidak!!!aku harap aku tidak akan teringat dekat engkau lagi bila aku dengar lagu itu.....
ia akan membuadd kan sayan menganges tak terhenti2 Faham tak????!

Wednesday, 22 February 2012

ade aku kesah!!bla..bla.bla...

Selamat Pagi!!!!
Hokey pagi ni aku rasa amat lah tersangat2 GEMBIRA....ape sebab musabab-nye pown aku taktau...even saat nie aku ade merasakan sedikit kesedihan atas sebab sebab yg tak patut nak disedih kan...urmm!tapi aku bersyukur coz dapat jugak dye bertemu jodoh..haha..
ok stop story pasal HAMBA ALLAH yg membuaddkan aku sedih pagi-pagi nie...hukhukhuk!(lap air mata jap)



Hokey korang semua nmpk x aku sedang senyum sampai ketelinga tuh??heheh 
hokey just nk bg tau even da lame aku tak story pasal ini olang..yelah memasing bz sampai tido pown xmasuk dye dalam mimpi aku...hakhakhak...see teruk+bz sgtlah ken..
last jumpa pown time cuti raya cina..tuh pown kejap je....tp terkejut + teruja +segala bagailahkan...
when dye datang tuh...hahaha i like that part...coz dye selalu datang rumah saya tanpa menelepon or menghantar sms..tetiba buka pintu jer ade lah kereta dye dpn rumah..hahah..bayangkan time tuh aku tgh serabai baru bangun tdo ke hape ker kan??seb baik lah tak penah aku bgn tdo dye datang..huh!if tak jenuh ler nk mendengar celoteh yg membuadd ku jatuh cinta padanya itu..ahaks!
Disini aku nak bagi tahu satu negara..eh eh eh kalau boley satu dunia nie aku nak bagi tahu yang aku nakberTERIMA KASIH dekat DYE coz selalu buadd aku tersenyum,selalu buadd aku marah even aku tak tunjuk dekat DYE,selalu buadd aku ketawa tak henti2 bila dgr DYE nyanyi...hahah,selalu datang mengejut dekat rumah..selalu membuaddkan mak aku ketawa when he come to my home..hahah disaat U change my mind about life,Saat DYE mengubah hidup aku dari yang teruk hingga ke sekarang..(ermmm banyak perubahan)
Saat DYe senyum pada aku every single second..dan banyak lagi aku pown tak tahu cam ner nak taip lagi..hehe banyak sangat dye mengubah hidup aku..
Hokey the important this is I JUST WANT HIM TO KNOW THAT I REALLY REALLY REALLY LOVE HIM SOOOOOOOOOOO MUCH AND I NEED HIM IN MY LIFE........
tak kesah lah orang nak cakap ape pasal DYE,aku pown tak kesah sangat pasal perangai DYE coz aku telah terima DYE seadanya......dan dan dan aku dah tak kesah tentang persepsi orang tentang kami.....dan kini yang aku tahu is aku betol betol SAYANG DEKAT DYE KETAT KETAT...eh eh eh tak boley nak ketat sangat nanty tak boly bernafas lah my mr.A tuh..heheh
Oueky sampai disini dulu aku story kegembiraan aku..hekhekhek...sok lusa aku try to update my blog ya....

This photo just want to share with u'll

HAPPY TOGETHER..ahaks!!
:-)




Wednesday, 15 February 2012

Kenapakah!!!

Salam to all peep's at luar sana yg tersinggah di blog nie..

Oueky!!menda nie terjadik on last week.time tuh mak cik aku pny majlis perkahwinan...
tetibe ade lah beberapa mak cik-mak cik nie dok jumpa mak haku..
yelah sedara2 yg da berkurun xjumpa
then since dorang da jumpa mula lah ngayamketupatnye tuh kan??

hahahahahah

Tetibe dtg lah sorng mak cik nie yg aku kirang pasti identitinye...maklum lah..aku nie kurang bergaul dgn sedara yg aku kurang gemar...ngehngehngeh...

sesi temuramah dimulakan....

Mak cik 1:Sal ank kau umur bepe skrg nie??
My Mum:Baru nk masuk 21th hujung tahun nie....nape ye??
Mak cik 1:Besar dah ye sal.....Dah kawen ker??
My Mum:haha blom lagi..eh muda lagi lah....dye kate nk carik duit dulu...

Makcik yg nie sepecial sikit coz makcik nie pnh ler muncul dlm hidup aku buadd seketika waktu tp ape kan daya jodoh tiada so abaikan jer..

Mak cik 2:Eh Kak Sal...lama xjumpa ape kabor??
My Mum:owh Lina....lame xlame lah sbb kak sal xpegi Telok *&^% tuh..
Mak cik 2:Saya dgr2 ank kak sal berkawan dgn ank abg saya tuh btol ker??
My Mum:yelah kowt...ala kawan2 kan...skrg kawan dye dye nanty kawen nye dgn org lain...biasa lah tu.
Mak cik2:haha tapi kan kak kalau ank abg sy tu kawen dgn ank abg sy tuh untung lah ank abg sy tu...
My Mum:knape pulak Lina oi..
Mak cik 2:Yelah kak oi...Kak sal kan ank ade satu jer..ape2 hal semua jatuh dkt tgn ank akak kan?
My Mum:huh!xda maknya nye....dye dah kawen suami dye lah yg bg harta xkan nk minak harta aku!!

Lantas mak aku bla tinggalkan mak cik tuh..

Ape kesengal nye lah mak cik nie....dtg kenduri kawen tuh kalo nk tny ank da besar ker,ank da kawen ker,ank keje maner ke xpelah nie dok citer dok tny pasal harta bagai dah kenape..
adeh ssh jugak ye jadik ank tunggal nie....nk pulak ank pompuan huh!!mmg sume yg berkawan ngan aku stok harta mak aku jer lah eak...ceh podah...
wahai mak cik 2 tuh lain kali kalo jumpa mak sy tny lah biler sy nk kawen lagi satu...sapa jadik madu nya....dah jgn tny lagi pasal harta bagai sume..SAYA TAK SUKA!!!!!!!!!!!!!!

Saturday, 4 February 2012

Sayang Kau Buadd Kali Ke-2

Walaupon pekara nie happen on last week but it still fresh in my mind......
Tak tahu lah nape perasaan nie datang blk dalam hati aku buadd kali ke-2.....
Kadang2 aku rase hairan...knape perasaan nie menjadik2 setiap kali aku duduk d'sebelah dye..
kalo nk d'ikotkan byk perkara yg dye buadd kat aku sehinggakan aku sekarang susah nk percaya pada kaum lelaki ni....Persoalan-nya sekarang adakah aku SAYANG pada dye buadd kali ke-2??
Lagi2 perasaan sayang tu makin menjadik biler last week time cuti raya cina tuh erm kiteorg ade spend time sesame lepas tu kau tarik telinga aku then kau CIUM dahi aku...oueky..kau tau tak apa maksud ciuman di dahi tu????????lepas kite brekoff nie kali ke-2 kau cium dahi aku.......Apakah perasaan kau sama dgn aku di saat ini???Aku harap sama kerna aku tidak ingin kehilangan kau buadd kali ke-2......tp aku pon xboley nk mementingkan diri aku sendiri coz Tuhan dah tentukan sama ade kau jodoh aku ataupun tidak.....jika engkau bukan jodoh aku yang boley aku buadd is aku akan sentiasa berdoa untuk kebahagian dan kegembiraan kau jer....Dan satu perkara yang aku nk sgt2 kau tau is kini aku dan tersayang kau buadd kali ke-2 dan perasaan itu makin kuat sgt2...aku harap kau xbuadd perangai yang boley membuadd kan sayang aku hilang pada kau...MAAF sgt2 aku hny mampu meluahkan disini kerna aku xnk kegembiraan kita lenyap bil aku luahkan pada kau.....I LOVE U SoooooooooOOOO much........

Tuesday, 31 January 2012

Pertanyaan Hati.....

Terbayang wajah mu
Takkala ku duduk keseorangan
Bertemankan bunyian angin sang malam
Terdetik persoalan dihati
'Apakah kabar mu??
Apakah cerita baru mu??
Lantas fikiran menjawab bahawa
si dye sentiasa dalam keadaan baik.
Tiada cerita lain selain kamu
Sentiasa Merindui dan teringat akan-Nya

Hati bertanya kembali
Adakah dapat aku mendengar
Gelak tawa-Nya??
Adakah dapat aku melihat lagi
Senyuman terukir di raut wajah-Nya??
Lalu mulut dan mata berkata tanpa ketakutan
Jika diizinkan Tuhan kau akan
Kembali mendengar gelak tawa-Nya
Dan jika itu rezeki kamu
Maka akan sentiasa engkau
Melihat senyuman-Nya

Hati bertanya lagi
Adakah aku masih bisa
mendengar alunan suaraNya??
Bisakah aku untuk sentiasa
Meneliti setiap bebelan-Nya
Maka telinga menyapa dengan
Penuh keyakinan
Denhan kekuasaan allah
Jika Allah mengizinkan
Makaitu adalah milik kamu.

Lantas lubuk hati paling dalam berdoa
Jika diberi kesempatan
Izinkan aku tuk mencintai-Nya
Hingga ke akhir hayat ku dan
Jika dye bukan milik ke maka
Izinkanlah aku tuk mengingati-Nya
Hingga ke akhir nafas ku ini....

Friday, 20 January 2012

Selamat Tinggal + Happy Chinese New Year...........................

Assalamualaikum....................

Hokey perasaan gumbira mendatang hape bila aku d'perintahkan oleh majikan tuk bercoti selama seminggu...uhukk2......
kepada yg yg cuti tuk 2 or 3 day's tu jgn jeles eak..hahahha....xpe2 Hari raya nanty korang balun la cuti 2 or 3 minggu..hahahaha
di kesempatan ini nk wiss Happy Chinese New Year to my BFF,my boss also to all my friend!
hokey nanty i datang u'll pny rumah jgn lupa ang poa hokey...heheheh...sy budak bawah umur la auntie and belum kawen lagi...lalalalal.......
Hope this year boley majukan business,bykkan duit,and hape2 selalu ye tuk yg celeb raye ni....

ha nah i bg u'll seekor Dragon....
hokey stop tuk raye cina tuh eak.....

Now rase kesedihan melanda apabila aku terpaksa tinggalkan segala kesayangan haku tuk seminggu nie...aduh2.......
sedey nie.....
aku terpaksa mengucapkan selamat tinggal kpd mr.Acer yg selalu menemani haku biler buadd ker+time bosan2......
Kepada Lappy yg kiut miut like *&^%$@ itik
kepada mesin potostat yg besar gedabak
kepada radio yg sekian alam nk d'tamatkan riwayatnye
dan kepada barang paling haku sayang is..........
yes!!tepon nie hah....
dan mendaalah nie akan berbunyi tanpa henti coz xde sape nk jawab..lalalalla...
xpe korang sume haku akan kembali biler majikan memerlukan haku...
dan haku akan kembali berkhidmat....wah gitu...
selamat tinggal korang sume ye......

Dan...dan...dan xlupa buadd buah hati tersayang...kahkahakah...
my mr.A Gong Xi Fa Cai ya......
duk shopping2 jgn lupe kami disini 
dok mkn2 limau ingat2 ler jgn smp sakit pewot
dan dok kutip2 ang poa hehehhe share2 lah yer....
huhuhuhuhuhuhuhu
Happy Chinese New Year sayang...hak!!!
dah korg jgn nk dok pelik eak coz dye celeb Chinese New Year..lalalala.....
Hope perjalanan pergi balik selamat lah yer..hahah.
ok tuk korang yg len if nk blk kg or nk dok p holiday drive leklok ha ingatlah org yg tersayang yer.....
if xhingat gak ingat lah diri sendiri..hahahah
apa pown Happy Chinese New Year
and Happy Holiday...............






Monday, 9 January 2012

Tulisan Hodoh tapi...................

Salam...Selamat Tahun Baru tuk korang sume..haha
da seminggu rase xhupdate blog nie..hehehe
bkn hape dok menulis skunk nie...
Tulis hape??dan hape kaitan nan gamba tu..
ha tu lah dye.....
duk tulis puisi la katenye....
xcaye??tny hati aku....100% dari hati..aku luahkan at kertas yg..........
dulunya chantek tp setelah itu buruk atas sebab2 musabab yg tertentu....
hahahaha korang tgk pon da tau kan nape kertas tu buruk..hahahah
tgk lah tulisan aku tu...dari Tadika till now tulisan cm cacing kerawet..huahuahua..
ok now aku nk share ler at korang hape yg aku tulis kan.....
Act nk bg at seseorang tu...tp xtau ler biler dpt siapkan lagi...nie je yg termampu buat masa 1 minggu nie..lame giler kan....ayat pendek tp lame bkn main lagi..hahaha

" Termenung dalam gelisah
Ku dakap potrat CINTA ini
HATI bagai di hiris sembilu
Disaat aku terpaksa
Melepaskan mu......
Ku genggam erat tangan mu

Di saat ku keseorangan
Wajah mu terbayang difikiran
adakah CINTA ini masih kuat untuk mu??

Di saat aku keseorangan 
Segala memory tentang kita
Berlegar2 di minda ku....
Adakah aku MERINDUI mu??

Kini aku hanya ingin kau tahu
Diri ku disini menanti diri mu
Mesti ku harus menanti mu
Hingga hujung nafas ku...
Dan aku berharap CINTA ini 
Akan abadi untuk selamanya.......

Sekiranya engkau bukan untuk aku di dunia ini
izinkan aku tuk mengucakpan
SELAMAT TINGGAL untuk selamanya
aku tidak mahu
Mengkucar-kacirkan KEBAHAGIAAN 
yang telah terbina untuk kau tanpa aku..."

hah itu lah coretan hati aku bila melihat org yg aku sayang dok happy2 jer kan......harap kegembiraan itu akan selalu bersama-nya...huh!!
1 minggu dok menulis menda nie...mkn pon tambah selera so aku ade g timbag dan amin berat bertambah 5 KG!!yahoooooo...