Saturday, 26 November 2011

ARRRGGGGGGGGGG!

Salam Sabtu...
oueky today MOOD aku kurang bek..hahaha
maybe org yg aku sayang tgk bad mood so terlekat lak kat aku..huhuhu

Jam aku  da nk kol 11.30am...
y??sbb Sepupu saya nikah today just nk wish SELAMAT PENGANTI BARU tuk kau...sowy aku late keje lak kak....
dalam xde mood nie aku akan teruskan perjalanan blk tanpa d'temani sesiape..huh!!
ade HAMBA ALLAH yg jual mahal..owh ajak g mkn free dye xmo.....APTB!!

Pagi2 da kne mara nan client!!ape ke ngek nyew lah manusia tue...
dye yg pekak nk slh kan aku...seb bek org tue beb lau x aku da nek angin...ngam2 lak angin aku xoueky kan......
ish!!biler lah penderitaan nie nk berambus dari dlm hidup aku?????
argggg........

Oueky stop smp sini...
nk blk da nie....
to my sayang dont bad mood lah sayang u look so ermmm when u bad mood...oueky...take care beb nk g mkn free dulu nie...hahaha

To Sakinah & Zamri Selamat penagntin baru tuk korang semoga kekal hingga ke akhir nafas oueky???!
Love ya...

Friday, 25 November 2011

LELAKI yang sejati....







Lelaki yang sejati bukanlah dilihat dari bahunya yang kekar, tetapi dari kasih sayangnya pada orang disekitarnya…
Lelaki yang sejati bukanlah dilihat dari suaranya yang lantang, tetapi dari kelembutannya mengatakan kebenaran…
Lelaki yang sejati bukanlah dilihat dari jumlah sahabat di sekitarnya, tetapi dari sikap bersahabatnya pada generasi muda bangsa…
Lelaki yang sejati bukanlah dilihat dari bagaimana dia di hormati ditempat bekerja, tetapi bagaimana dia dihormati didalam rumah…
Lelaki yang sejati bukanlah dilihat dari kerasnya pukulan, tetapi dari sikap bijaknya memahami persoalan…

Lelaki yang sejati bukanlah dilihat dari dadanya yang bidang, tetapi dari hati yang ada disebalik itu…
Lelaki yang sejati bukanlah dilihat dari banyaknya wanita yang memuja, tetapi komitmennya terhadap wanita yang dicintainya…
Lelaki yang sejati bukanlah dilihat dari jumlah tanggungjawab yang dibebankan, tetapi dari tabahnya dia menghadapi lika-liku kehidupan…
Lelaki yang sejati bukanlah dilihat dari rajinnya membaca kitab suci, tetapi dari konsistennya dia menjalankan apa yang ia baca…

Sabar itu iman…
Duit bukan kawan…
Dunia hanya pinjaman…
Mati tak berteman…

Thursday, 24 November 2011

Janji

Cubalah kau mengerti,
Perasaan hatiku,
Ku cinta kamu,
Hanya itu aku tahu,

Dan takkan terulang lagi,
Silapku yang dulu,
Meninggalkanmu,
Ntuk kedua kali takkan berlaku,

Aku akan,
Selalu menjaga dan mencintaimu,
Aku janji,
Padamu takkan menduakanmu,

Ku janji padamu,
takkan menduakanmu

Monday, 21 November 2011

TAK HABIS FIKIR!!!!!!!!!!







Assalamualaiku.....
(jawab jgn x jawab,,,lau xjawab dosa au)

Story today is.....
Sampai hari nie genab 2bln 6hari..
Hahaha lame kan??
Aku xdapat jawapan bg soalan yg bermain difikiran aku...

Menda nie berlaku on 15/10/2011..
Oueky da lame kan???
Nak d’jadikan cerita

Sebetulnya mlm uh ade bufday party at umah
My untie....but aku xfollow coz nk ilangkan rindu pada seseorang(huhuhu)

Ngam2 cm bese lah kol 08.30PM
Mr.A smp umah aku..jantung aku berdegup kencang lak time uh
Ye lah lame xkeluar bersama even hari2 jumpe...(ha ??pelik??dont ask oueky)
Aku masuk kereta dgn penuh semangat..hakhakhak....
Ntah lah nape pas kejadian tue...
Perasan SAYANG kau makin dlm padanya.....
Perasaan ingin tahu tentang dirinya makin membuak2
Dan perasaan itu xpernah aku rase biler aku bercinta dulu2....
(kowt dulu2 cinta monyet lah tue)
Dengan penuh keyakinan mr.A drive kereta dye lah...
Aku pown xtau maner destinasi kami....
Coz time tue aku xbyk ckp..
(ade konflik antara kami membuatkan aku ssh nk berckp nan dye)
Sepanjang perjalanan dye yg ckp aku kurang ckp...
Xtau lah nape tp dlm hati byk menda yg aku nk tny,dan byk menda yg aku nk bg tau kat dye.
Tp apekan daya oeristiwa tue membuat aku terus membisu....
Sepatah dye tny sepatah  aku menjawab...
Then 10 patah dye tny still aku jawab sepatah..
Hekhekhek betapa mkn dlm nye peristiwa tuekan...
Dan finally tau da nk g maner..
G mkn tp mak ai bkn men nk jauh ag tue...tp oueky lah jauh so lame lah mase aku nan dye even aku xbyk ckp time tue kan
After mkn blk lah...sbl kuar dari restoran tue huhuhu
Perkara yg xbest terjadi kat aku biler kaki aku kebas dan xboley nk bergerak even nk bgn
Huhuhu dlm 10 minit cm uh baru oueky....
Ape lah...hyep jantung yg berdegup kencang tp effect smp ke kaki lak..huhuhuhu
Btol2 dlm nie....
After mkn baru lah aku byk ckp..heheh...terasa happy sebentar selepas melihat wajah-nye even dye kurang senyum...!
Dalam perjalanan blk kepoh lah satu kereta walaupon 2 org je dlm tue..dimulakan dgn gurau senda...
Teras cepat sgt masa saat tue...dlm hati aku hny ingin masa itu stop..dan terusakan spend time with him for hold night.....but i can’t coz aku hanya manusia.....dan xde power tuk buadd tue sume...
Paling kelaka dan paling romentik kowt when he nyanyi be side me.....ya ALLAH saat tue mmg aku ingin kan jam tangan ku berhenti tuk satu mlm tue dan habis masa nan dye.....
Walaupon sore agak ermmm!!but aku ikhlas dan redha dgr...(bkn sng org nk nyanyi tuk kita auu)
Tepat kol 12.00am aku smp umah...
Btol2 mase mencemburui kami yg sekian lame xbersama tp apekan daya
Itu semua kehendak ALLAH dan aku hyn merancang...
Sebelum keluar kereta ade pesan nye...like aku pesan kat dye dulu....
Oueky dan suddenly aku salam dye!!!
Jujur selama beberapa bulan tue kalau dye hantar aku,aku xpernah
Nk salam dye..aku xtau kenape mlm tue aku salam dye..
Tanpa segan silu pown dye hulur tangan...hahah
Fikiran aku blank!!itu lah penangan CINTA nya...kata ku...
Dan aku masuk umah.........

Smp situe lah kisah nye...Dinner at situ agak bising dan cm huru-hara tp sodap weyh..lapo pny pasal..ehehe
Dan persoalan yg aku xabis pk kenapa hati aku tergerak nk salam dye dan apekah maksuddnye???
Dan dye terkejut ke x??when aku salam dye buadd kali pertama tue??
Hehehe maybe korang da biase kan with bf or gf korang but not for me with him...

Oueky now aku nk fikir lagi..!!!
Esok HOOTAK aku akan mengalami kesesakan lalu lintas....!!



Saturday, 19 November 2011

CINTA TERINDAH-KU





KAU telah menjadi seseorang
Yang sangat BERERTI bagi ku
Dan yang TERPENTING
KAU menjadi dirimu sendiri
Orang yang paling aku inginkan

AKU menyayangimu dngan cara
Yang belum pernah aku tahu sebelumnya
Karena KAU telah memberiku
Lebih dari apa yang ku inginkan
KAU telah memperlihatkan
Hal-hal di dalam diri ku
Yang sebelumnya tidak pernah kusedari

Dan biarkan aku mengalami
KEBAHAGIAN ini
Kerana MENCINTAI seseorang yang
Sempurna bagi ku
Aku selamanya BERTERIMA KASIH
Untuk setiap moment yang kita
Miliki bersama
Demi harapan dan impian
KEBAHAGIAN yang ku rasakan

Aku merasa sangat beruntung
Karena telah memiliki CINTA MU
Di dalam HIDUPKU walaupun
SEMENTARA
Selamanya hanyalah
DIRIMU CINTA TERINDAH-KU....

Thursday, 17 November 2011

CINTA dan BENCI


bagaimana cara membuatmu bahagia
nyaris ku menyerah jalani semua
tlah berbagai kata ku ungkap percuma
agar kau percaya cintaku berharga
tak kuat ku menahanmu, mempertahankan cintaku
namun kau begitu saja, tak pernah merindu

reff:

sungguh aku tak bisa, sampai kapanpun tak bisa
membenci dirimu, sesungguhnya aku tak mampu
sulit untuk ku bisa, sangat sulit ku tak bisa
memisahkan segala cinta dan benci yang ku rasa
apa kau mengerti ku sedih sendiri
tanpa ada kamu ku merasa sepi
tlah lama ku menantimu, diam sendiri menunggu
setengah hati mencinta, ku sakit karenamu

repeat reff

woo ooo ku sakit karenamu
sungguh aku tak bisa, sampai kapanpun tak bisa
membenci dirimu, sesungguhnya aku tak mampu
sulit untuk ku bisa, sangat sulit ku tak bisa
memisahkan segala cinta dan benci
sungguh aku tak bisa membenci dirimu
sesungguhnya aku tak mampu
sungguh aku tak bisa, sampai kapanpun tak bisa
memisahkan segala cinta dan benci ooo
cinta dan benci ooo yang ku rasa

Friday, 11 November 2011

rindu lagi.....

Salam....
jumpe lagi d'blog ini...
huh!nk story tp agak sedey gak lah citer hari nie...

To Him....
Now miss u sgt2....
Even 8 jam aku dok opis nie terpandang wajah mu dlm curik2....
(dose tau curik2 tgk owg..jgn wat tau)
even 7 hari seminggu aku dgr suara kau
even 30 hari sebulan aku menghadap bau kau....
aku tetap rindu kat kau...

Aku tahu kini situasi kita berbeza....
bkn mcm dulu dan bkn mcm yg sebelum nya.....
Kenapa Jadik cm Nie??!
dont ask my why..coz i dont know nape kau tetiba
jauhkan diri kau dari aku...
tapi xpe maybe aku ade wat silap kat kau kan??
huhu.......
aku xnk berceloteh panjang2........
now i really2 mis u sooo much....
Even hari2 aku penuh dgr langkah kaki mu menuju ke arah ku tanpa sengaja......

Adakah engkau pon merindu aku macma mana aku
merindui kau??
Persoalan yg sehingga kini bermain d'fikiran aku......
aku harap engkau juga merindui aku.....

I MISSS U SooooOOOO MUCH SAYANG....

Thursday, 10 November 2011

Because u LOVE me!!




You were my strength when I was weak
You were my voice when I couldn't speak
You were my eyes when I couldn't see
You saw the best there was in me

Lifted me up when I couldn't reach
You gave me faith 'cause you believed
I'm everything I am
Because you loved me, ooh, baby

Tuesday, 8 November 2011

part 2..HAPPY BUFDAY TO 3 Z.............


Salam Selasa...
Huhuhu....jumpe lagi kita di blog yg hampas cm tuan nye..hukhukhuk
Today nk story pasal what happen on Sunday??!
Hahaha
Sekali lagi aku meniup lilin atas kek tuh........
Tetapi bkn seowg  namun 3 org..
HAPPY BUFDAY TO 3 Z....
Nape 3 Z???hahaha
Yelh sume yg tiup lilin tuh name bermula dgn Z...




hahaha..bermula dari kiri....ZAHARIAH,yg tomey kat tgh tuh ZAYYAN dan kanan uh aku lah ZURAIDAH....
hahahaha..kan aku da kate 3Z kan???
hehehehe...aku berbaju merah semangat meniup lilin uh..hahaha....


hahaha..sebelum rambut ku pendek!!
hakhakhak...windu sama rambut ini....potong lagi tp kali ni pulut kuning...
lebih sikit berkatnye...hahahah

Dan dlm mase owg len sebok kemas2 aku nan my laling...Zayyan sempat dok mkn habis kan ape yg ado at atas meja tuh,...heheheh


hahaha muke dye jew yg terlebey kuar nie...xpe lah ape-ape pown Zayyan I LOVE U soooooo much lah...heheheh........
sampai sini jer lah story nie...xmo citer lebey2 sgt nty kne ceroboh lak blog aku yg suam2 suku nie.....huhuhu...

THANK YOU to all my fwen and all my family coz make the day happy.......
TQ to all fwen yg wish my bufday TQ to AM ang Soffiya coz sanggop dtg dari jauh semata2 nk celeb bufday aku even pada 07/11 kan??heheh..xpe lah..tq kowg...love kowg sgt2 nie...
heheheh.....
TERIMA KASIH KEPADA YG TERLIBAT SECARA LANGSUNG ATAU TIDAK LANGSUNG....
TERIMA KASIH PADA YG MENJAYAKAN NYA DI PEJABAT PADA 05/11 TUH...aku amat hargainya....TQ sgt2...LOVE kowg ketat2 terutama si dye...org terakhir yg wish bufday aku........



Saturday, 5 November 2011

HAPPY BUFDAY TO ME!!!erk!!


Salam...jumpe lagi di ruang ini...
Today just nk story citer HAPPY + MALU....

Nak tau yg HAPPY-nye ape???
Ha nie dye....



Hahaha...actually today is 5/11/2011 right??
Hahahah then tomorrow baru lah 06/11/2011 my bufday
But my boss with my opis mate da celeb bufday aku today..hakhakhak...

Sepatot aku nk potong kek nie with my best friend Jacky Lim but hahaha...dye xnk ape lah....yelah bufday dye 26/10/2011 jarak 1week je kan..so xde hall ah nk potong sesame...
TAPI....hahaha....name at atas kek tuh name aku jer..heheh
So aku potong ler sowng2...
Kahkahkahkah....
Kau ade name penuh cm tuh??hehehe
TQ to ABG HENSEM yg blikan kek nie dan yg tolong amik kan gamba aku yg like GEDIX2 nie...
Huhuhu....JASA  dan BUDI BAIK mu akan ku kenang hingga akhir hayat,...
Wah ayat nk bermadah jer....





Pemaksaan tersenyum!!huhuhu..ade bakat kan ABG HENSEM kameraman nie...hakhakhak....
Dari aku bergamba cm bdk GEDIX skunk jadik budak GEMBIRA...haha
soooOOOO good..hakhakhak...
maaf lah yer kek nie kowg tgk jer lah yg dpt mkn cume kami..huhuhu...
my bos ask to buy the kek at pasar tepi jalan.but u see how kind him
go to SECRET RECEPIS and buy this cake..huhu tq sooo much ABG HENSEM...




1 2 3.tiup..hakghakhak..kek da potong baru ingat nk tiup lilin...
Heheheheh
Kelaka sgt coz aku nebes giler...maner xnye kan ABG HENSEM dok dpn peganga kamera..hahha
Cm nk jatuh jantung nie..huhu
BTW  i don’t know what my wish...hahahah..
Coz today is not my bufday so nothing to say in my heart....
Only one...that ABG HENSEM at front of me can be my HUBBY...hahahah




Pemaksaan kali ke-2 potong kek..hahahah
Last wors THANK YOU so much to u’ll...
My Boss Michael Chong,Mary Chong,Ms.Loo,Ms.Meena,Jacky Lim(My Best Friend dan merangkap My Big Brother),Uncle Loga and Alan(ABG HENSEM yg snap pic aku dan beli kek nie)....tq soo much....

Ape aktiviti aku mlm nie??tup 12.00AM???hahah aku harap ada lah yg mengwish my bufaday..hakhak...mmg stok aku dok umah coz hny dye jerr yg aku harap tuk celeb bufday aku..huhu tu pown kalo dye sudi after katanya aku nie penipu..adn blab la bla...heheh

THANK YOU so much all my dear...