Friday, 30 September 2011



“Tak pernah terpikir olehku”
   tak sedikit pun ku menyangka
   kau akan pergi tinggalkan ku sendiri


Memang tak pernah aku terfikir dan tak pernah
Aku menyangka yang akhornya kau pergi tinggalkan aku sendiri
Melewati hari2 yang berlalu tanpa mu......

“Begitu sulit ku menyangkal”
  begitu sakit ku rasakan
  kau akan pergi tinggalkan ku sendiri

Finally 29/09/2011 mlm uh oueky mlm keramat
Kau bagi tahu aku sebab kenapa kau tinggalkan aku
Oueky aku mengaku memang susah aku nk terima  reason tuh...
Kau nk tau x sakit giler lah kan mlm uh kao
Bagi tahu aku reason tuh....

“ Di bawah batu nisan kini kau tlah sandarkan”
   kasih sayang kamu begitu dalam
   sungguh ku tak sanggup ini terjadi
   karna ku sangat cinta
Sekarang Kasih Sayang kau ibarat
Kau telah tanam dalam di lubuk tanah sehinggakan umpama
Batu nisan tanda cinta itu dan aku pon xsangka ini boleh terjadi
Coz sekarang aku da betol2 sayang at kau.....
“Ini lah saat terakhirku melihat kamu”
  jatuh air mataku menangis pilu
  hanya mampu ucapkan selamat jalan kasih

Oueky kau ingat tak last date kite keluar??maybe itu kali terakhir kita berjumpa kan??
After kau bg tau aku reason tuh mak ai....ait mate aku terus kelua la kan...
Da la umah aku xde tissue..harap maap ler...HUH!pedih sangat tp for your kebahagiaan
Aku relakan coz aku xnk jadik perosak dalam ape jua keadaan
Dan saat itu kau ingat ag ape ckp at kau??TAKE CARE coz pas nie aku da xley nk jaga
Makan,minum,pakai kau dan semuanye dan aku harap kau akan bahagia tuk selamanya
Tanpa aku disisi kau........

“Satu jam saja ku telah bias”
  cintai kamu kamu kamu di hatiku
  namun bagiku melupakanmu
  butuh waktuku seumur hidup

Oueky d’akhir2 nie aku just nk kau ingat balik..hahaha
Engat tak time2 kau usha2 aku..hahaha..betapa HOT nye aku time uh at kau kan...
@&^% sgt....cm ape je time uh...
Then ujung bln 5 kau meluahkan ape yg kau rase ....tetibe jantung aku lari dgn panas nye...
Traffic light pown langgar je..hahah
Maybe ramai tegur kite time at kenduri tuh kowt.haha....
Then kite mule spend time sesame...maner2 pown mke kite jew lah kan???
Caring kau at aku tuh yg buatkana ku tambah sayang at kau(ish malu nk citer lak nie)
Dalam mase beberape minit je aku da buley JATUH CINTA at kau nk tau sebab nyew???
Dulu time aku susah hati ke senang hati ke kau je lah yg ade at sisi aku....yelh dulu kite kawan kan??then kau luahkan ape yg kau rase mmg itu yg aku harapkan pown kite bley jadik pasangan tuk selamanye...but suddenly,kau bg aku jawapan yg sgt2 menyakitkan hati aku.....
I just want u know that is so hard to forget u sayang......Maybe i tak’kan lupekan u ley......
Sorry cozz maybe ucapan mlm td agak menyakitkan hati u cozz i tak nak u tau yang i sedey atas semua benda yang berlaku...........last word from me...i nk tgk u happy with ur life,i tak nk tgk u sedey2 cm dulu time kite jadik kawan,i nk tgk u buley hidup tanpa i d’sisi u.....
I akan rindu sgt2 at u,belai u oueky...take care of ur self......
I’ll remember u till the day i die....
Luve u soooo much.......

P/S:Sayangilah orang yang benar-benar sayang akan kamu dengan telus dan tanpa mengharapkan balasan dari nye........

Wednesday, 28 September 2011

Mengenagmu..........


“Takkan pernah habis air mataku”
  Bila ku ingat tentang dirimu
  Mungkin hanya kau yang tahu
  Mengapa sampai saat ini ku masih sendiri


YES!...air mata aku xkan kering pabila aku teringat akan diri kau..
Even kau da lepaskan aku tuk selamanya.......dan air mata ini aka sentiasa mengalir bila diri ini terkenang akan diri kau yg sedang bahagia disana....
Dan mungkin HANYA kau je yg tahu nepa smp sekarang aku masih sendiri tanpa pengganti kau...
Aku amat2 mencintai mu smp aku sendiri tidak ingin carik yg lain....

“Adakah disana kau rindu padaku”
  Meski kita kini ada di dunia berbeda
  Bila masih mungkin waktu berputar
  Kan kutunggu dirimu …

Adakah kau rindu kan aku disana???kerana kini kita sgt2 berjauhan dan kini kita berada di dunia yg berlainan..kerna kau sekarang ada kehidupan kau dan aku masih disini masih menanti diri mu....walaupon waktu kan berputar aku akn sentiasa menunggu diri mu berada disisi aku tuk selamanya.......

“Biarlah ku simpan sampai nanti aku kan ada di sana”
  Tenanglah diriku dalam kedamaian
  Ingatlah cintaku kau tak terlihat lagi
   Namun cintamu abadi …

YA!biarlah aku simpan semua perasaan aku pada kau sekarang ini dan bila aku memiliki mu aku akan curahkan segala perasaan itu  pada kau.......
Bila suatu saat kita tidak ketemu dan kita tidak akan bersatu kau harus sentiasa ingat akan CINTAKU dan pada saat itu aku xkan terlihat lagi oleh mata mu dan mungkin hanya kenangan yg akan membara di’ingatan........
Dan aku berharap agar cinta aku pada mu kekal abadi tuk selamanya........

p/s:cintailah orang yg benar-benar mencintai kamu dengan ikhlas dan tidak mengharapkan balasan darinya......

Monday, 26 September 2011

seronok +penat

Salam jumpe ag di blog aku yg SERABAI alam nie kan...
tp ape aku kesah ku pny blog..lalalala

oueky weekend yg seronok +memenatkan...
yg seronoknye is....g wedding kawan aku...
yg memenatkan is kenduri cukur jambol my sayang and open house sekali gus.....
tq pada yg dtg lahkan semlm tuh...ponat mak....

just nk share pic yg sempat aku snap at wedding kawan aku....

hahaha......cik FyFy and Our Artis Cik Ira...
name nk glam je dye nie....

hehehehe.......Cik Gemook nan Cik FyFy...muke dye je yg penoh nie...
hahaha our Artis Cik Ira nan Fathi....
hahahahah,,,dye suke sgt dgn FAthi tuh...
Mr.GG and Mr.Faris
hahahah...GG sowy tgn aku ade penyakit...
Mr.Faris Paling encem mlm uh...hahaha
Cik Gemook......mok nmpk JERAWAT ler..hahaha...
slh ika oueky...
3 dara pingitan...lalalala
aku nye gg je yg nmpk nie
Shah tangan pown parkinson cm aku gak lah kn story dye skunk nie..hehehe

 ika pale senget cm dye gak senget nye..heheh
hahahha....
aku nan Cik FyFy senget

all my sayang....lub u all nie
hah shape pny tangan ag terok dari aku nie....
masuk lah plak citer yg memenatkan nie..heheh
aku share je lah yup


sempat gak lah kan..owg len sebok kemas2 umah wat persiapan
last2 aku nan dak nie heheh..cn besa lah


to my adk syafiqa aku da mkn da ini barang ha...sodap nyew...


Via senget...


latarblakang x cun harap maap...


sengal...


kire PENTING gak lah job aku smlm......


nie lah mangsa utama kami...hehe

last photo....


hahaha...sebesar pipi dye kalah mak cik dye nie...
oueky nie je lah yg aku ley share...bubuy....
(aku xtau ape aku merepek nie)








Wednesday, 21 September 2011

Aku Terpaksa....




Assalamualaikum sume.......
Jumpe ag kite di ruang yg agak SERABAI dan X TERURUS NIE...
Hahahaha......

This story happend on 16/09/2011
MALAYSIA DAY also on FRIDAY....
Mmg ikutkan hati aku da TAK NAK jumpe DYE ag
Ntah nape tetibe jam tangan aku yg agak mahal nie
Tunjuk tepat kol 05.30 PM
Tetibe phone aku berbunyik.....
Aku da TAK MENGHARAP pown msg dari DYE
then aku capai phone aku yg at atas meja yg agak serabot
coz time uh at umah mak cik aku wat open house
dgn penuh harapan aku bkk dan mmg aku MENGHARAP msg dr owg len
aku bkk msg tuh then kuar name DYE......
time uh aku da mengigil lah kan satu badan....
jantung aku berlari nan pantasnyew...cm nk cabot weyh....

singkatan citer dari msg uh..
‘hai...kuar jum??(aku nek pelik la kan...ape lah da ade awek pown nk kacau aku lagi kew???)aku pown cm YA ALLAH patut kew???aku mintak pendapat dari KAWAN aku...dye ckp....kao pg je lah....nty kao ley tny mcm2 soalan da kao akan dpt sume jawapan pada soalan kao tuh.....beberape minit pas uh aku replay msg DYE...oueky...amik at umah la cm bese......
DYE reply balik oueky...’

Beberape minit pastu dye smp dpn umah aku.....
Aku TAK TAHU nape aku rase berdeba2...cm kali pertame aku nk jumpe kao...ish....
Tp aku kuat kan hati aku tuk truskannye......
DYE smp aku terus masuk kete.....pas aku tgk muke dye bagai nk jatuh air mate ku......
Tp aku kuatkan semangat aku tuk TIDAK melihatkan KESEDIHAN kau di depan DYE
DYE terus menghulurkan tangannye......(aku pelik tambah hairan...dan hati aku tertanya2 KENAPE LAK NIE??)...oueky rupanya DYE masih ingat cara kami when kami berjumpe...DYE nk salam...
And HE said....’da lupe ke???I said ‘no..But a bit terkejut je’HE ask me’nape??’aku just balas blk ‘xde ape lah engatkan da lupe.’

Oueky perjalanan bermule pukol 7 lebih dari umah aku.....mule2 aku agak diam je kan...bkn ape rase sebak di dada weyh.......
Then DYE mule bertanya tentang kehidupan aku after putus nan DYE....
Aku just ckp yg aku ok.....
Tibe mase aku tny DYE.....DYE just ckp xde ape2 perkembangan pown....
DYE tny aku citer lah pasal diri kao....
Uh terdetikdihati’adakah aku nk bg tau at DYE kesah sebenar???...oueky aku wat keputusan dgn bg tau yg aku happy,dan aku da temui cinta baru aku after aku break nan DYE.....
DYE pown nmpk happy biler aku citer at DYE yg aku pown happy cm DYE gak......
Sepanjang perjalanan pergi dan blk aku menceritakan kegembiranan hidup aku skunk.....


Tepat jam 9.15 PM aku smp umah.....
DYE ckp mlm nie mlm yg paling awal aku hantar kao blk....ckp at mak kao AKU mintak maaf sgt2...
Aku just erm......
Time uh air mate aku hampir2 jatuh .....dan aku kuatkan semangat aku lagi tuk tidak bersedeh dihadan nye......
DYE tarik tangan aku......
Aku pelik dan hairan...aku tny..’Nk ape lagi??’
DYE ckp ‘nk salam lar....’ aku hampir terlupa...bkn ape aku mmg nk lupekan ape yg pernah terjadi antara kami dulu.......

Aku salam DYE dan DYE memberikan kucupan terakhirnye di dahi dan mate aku.......
Oueky!time uh air mate aku da terjatuh cikit...tp akak pandai dik cover line..hehehe
Dan aku bkk pintu just say bwk kete leklok,dah mlm blk awl,sebelom tdo cuci kaki dan muke,dan aku bg salam at DYE....

At 10.30 PM DYE bg msg at aku......
DYE :Eh kau nie cm dulu2 lak an??
Aku :Eak??aku rase xde pown,,,
DYE:yelah.....kao pny nsihat same je cm dulu2 an??
Aku:erm.......Oueky aku nk tdo...good 9.......
DYE:ok...good 9 to...


Aku xtdo pown......FINE!aku nanges weyh.......dan aku nk mintak maaf at DYE ape yg aku citer at kao uh is sume tipu...aku xnk DYE tau yg aku merana after putus nan DYE....sume story yg aku bg tau at DYE tipu...aku mintak maaf sgt2.....cietr yg aku ngah happy with someone uh pown aku reka aku xnk sgt2 DYE tau yg aku xhappy after this happen........aku nk DYE happy tanpa DYE tau yg aku merana....
Aku harap DYE faham situasi aku dan aku harap DYE dapat maafkan aku......
Dan aku mohon TOLONG jgn jumpe aku lg........aku xnk jadik orang ketiga dalam  hubungan DYE dan si-DYE......biarlah aku yg merana seorwng diri........aku harap DYE BAHAGIA d’sana...dan satu je yg aku nk DYE tau is till today i still love u..Even aku skunk da try tuk lupekan kisah kite.......aku harap DYE pown dapat lupekan aku tuk selamanya........Aku akan mendoakan KEBAHAGIAN DYE dgn-nye.....

Salam...dari insane yg pernah DYE sakiti............

Monday, 19 September 2011

SELAMAT PENGANTIN BARU KAK AMY & ABG EPUL

Salam Jumpe ag kite di ruang yg SERABUT ini..heheh
smlm hari ahad...
oueky hari aku smlm sgt2 bz apebile kawan aku merangkap kakak aku merangkap jiran aku telah berkahwen..heheh
pnt xpnt lah kan dari kol 10.30 AM till 6.30 PM sgt ramai guest yg dtg memeriahkan majlis perkahwinan itu...
sungguh teruja aku...da ah dpn umah.....
ha nie lah pengantin nyew...
berbaju biru weyh.....
aku pown xterpk dye akan pakai baju biru
coz time dye tunang ri tuh mintak baju len kale....
'ha Abg da smp da nie.tp Adah nie ha sebut amik gamba Abg pastuh xnk pulok yg len Pukol kompang uh..'
sebuk an...da smp saba ah......kak amy relek ler xkemane pown 
cik abg uh...hehehe
huh....
dup dap dup dap....
'mak ai...jantung aku cm tecabut je nie kak oi'
oueky salam....
tgk abg cameraman uh...
dari pg 10.30AM till 7.30PM dye curi gamba aku....
byk giler lah an dye snap pic aku...
cis....aku ckp at dye...muke aku xmaket la bang..dye senyum....oueky!
amik kaw...yg nie bkn kerja aku...bab2 balut akak pengantin yg wat..
tp xbla abg epul takot nie...
takot dlm ade katak..lalal
ape da....
hahah nyebuk! je an aku nie...nk jugak...
nie nk amik berkat ler bak kate ayah pengantin...hehehe
nk jugak..hahah
sowy aku PENDEK coz aku da pnt kasot aku yg MAHAL uh aku da bkk..
hahahha....
with my sayang....Muhammad Ilham.....
nk jugak.....
penat layang keletah dye nie...
rock steady yoo...
hahaha
sowy background xcantik..kne lak nan pompuan at blakang uh
rosak gamba aku..hehe
oueky latar belakang umah aku...
kete shape aku xtau..heheh
sowy pak cik tompang eak jap...
pabile mereka d'pakse nyanyi..
but abg epul spoting giler.....nyanyi weyh...
hahah
sOOOOO sweetttt...
dye kiss wife dye dpn kami sume..hahah
kan da kene..shape suo....

oueky itu lah kesah hari ahad smlm..ponat dgt.. nie
oueky last pic
hahah sayang lah tu konon nyew....
me with my luvelly2 adk...
Abu Adib Zayyan @ abg bebey..hehehhe
oueky ini lah kesah nye...
semoga ketemu lagi di lain hari....
SELAMAT PENGANTI BARU...
-TAMAT-