Thursday, 31 December 2015

SELAMAT MAJU JAYA SAYANG :-)

Assalamualaikum..

Rasa macam lama sangat tak update blog ni..
bersawang dah...
eh eh eh bukan bersawang tapi dan nak runtuh jer keadaannye kot..

Ramai orang tanya kenapa muka kau nampak sombong sangat ha??
Aku jawab jer kalau nak BERKAWAN tengok rupa tak payah jumpa aku kau boleh angkat kaki dan silakan bla dari hidup aku....

Dan ada jugak yang BERKAWAN pada masa diperlukan jer..misalnya bila dia dah bosan dengan kawan dia yang sifulan tu tetiba baik dengan aku ibarat air dicincang tak akan putus tapi bila dah dapat kawan baru alahai....kau ingat aku ni penting sangat...sampai nak pegi berak pon ajak kawan baru..

Wahai kawan kau kene sedar walaupun kau dah ada kawan baru ker atau kau dah temui kebahagiaan yang kau cari-cari selama kau kebosanan tu ingatlah balik kawan yang pernah buat kau tersenyum walaupon kau terpaksa ..

Ada orang pernah kata dekat aku 'walaupun dia tu kawan baik kau tapi susah nak percaya kat depa ni'
aku cakap jer kalau depa ikhlas dengan hang depa tak kiasah siapa hang pun.walaupon hang story kat depa cerita hang kne sengat tungau dekat pusat zaman kecik depa buat rilex ja..paling-paling kene bahan 2 atau 3 hari pastu diam.tapi kalau depa berkawan dengan hang cuma nak ambil kesempatan saat tu hangpa akan nampaklah ciri-ciri ketidak ikhlasan depan.


Seorang mamat cina pesan dekat aku
'Lu kalau mau kawan,lu kwan aja sama semua orang,kalau orang tak nak kawan sama lu saya ada ma apa u takut'

P/S : SELAMAT TAHUN BARU

Wednesday, 14 October 2015

Vietnam erkk

Assalamualaikum..

Lama jugak dah tak menghupdate blog ni...bertahun-tahun rasanye.
Oueky saja je nak terobek rituh pergi Vietnam bersama segerompolan manusia yang terlajak Happening.Serius tak henti gelak dan aku boleh ukir senyuman di wajah ni (ceh ayat mintak sup tulang kaki).

Oueky malas nak taip panjang-panjang moh ler kita lekat beberapa ketol gambaq masa dekat Vietnam rituh.

                                         Masa tunggu flight gua berjalan-jalan sekitar yang ada untuk                       buang kebosanan 

                                               
Katanya NO GST!tapi gua pilih untuk cuci mata jer sebab perjalanan masih jauh... (padahal pegi Vietnam jer pun )
Perjalanan ambik masa lebih kurang 3jam macam tu lah.Plan nak tido jer dalam flight tapi apekan daya,bila dah segerompolan manusia ni yang over the Happening gua batalkan niat tu.

Oueky just nak tepek jer gambaq-gambaq masa dekat sana...




Yang wajib gua bergambaq mesti sebelah boss.Acecei


kisahnya tetiba minah Vietnam ni ajak bergambaq sekali huhuhu kawan gua cakap mungkin dye tak pernah tengok orang bertudung kot.Dah rasa macam retis lak.


Masa di Halong Bay.Orang lain sebuk dok shopping atas kapal tu gua sedap-sedap tido..sebab hujan dan sejuk lagi-lagi atas kapal...nikmati suasana katako!

Malam dan hari terakhir dekat Vietnam memang pulun habis keseronokan.

Oueky cukoplah beberapa ketul gambaq tu kalau nak tau ape yang ade dekat Vietnam tu korang pergilah melancong ke sana..katanya kain-kain murah kat sana tapi gua tak jumpa pulak kedai kain yang murah kat sana yang gua jumpa ialah kegembiraan bersama kawan-kawan gua yang Daebak!

Oueky sampai sini jerlah kot.next trip tunggu tahun hadapan lah yer.

yang menaip
Mizura <3